Novosti

Po osmi puta učenici razredne nastave OŠ K.Š. Gjalski izlažu svoje radove u Gradskoj galeriji Zabok

Po osmi je puta u Gradskoj galeriji Zaboku otvorena izložba dječjih radova učenika od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog. Otvorenju ni ove godine, kao ni prošle, nisu nazočila djeca zbog epidemiološke situacije, no stigle su njihove učiteljice koje će ih u narednim danima, svaki razred pojedinačno, doveseti da pogledaju izložbu.

Okupljene je pozdravila voditeljica Gradske galerija Zabok Bojana Birač uz riječi kako su izložbe mališana iz godine u godinu sve ljepše i kreativnije. – Drago mi je što smo unatoč brojnim izolacijama i odsutnosti učenika zbog bolesti, uspjeli realizirati ovu izložbu. Riječ je o izložbi koja svaki puta oduševi one koji je posjete – istaknula je Birač. Izložbu je otvorio uz prigodne riječi gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek. Pohvalio je angažman učiteljica i djece, ali i pedagogoinje Ružice Kotarski koja je dobri duh samog projekta. – Ova izložba prikazuje ono najbolje od djece, njihovu nesputanost, kreativnost i dobrotu. Hvala učiteljicama što rade s njima i uče ih pozitivnim životnim vrijednostima – rekao je gradonačelnik.

U ime škole nekoliko riječi rekla je pedagoginja Ružica Kotarski naglašavajući kako je bila ustrajna u namjeri da se izložba održi i u teškim, pandemijskim vremenima. – Ova je izložba samo jedan dokaz da se trud isplati, ali i prilika da svima pokažemo kako su naša djeca kreativna i što sve s njima radimo- naglasila je Kotarski.

Valja reći kako izložba ostaje otvorena do 28. veljače 2022. godine.

Skip to content