Novosti

POČEO SEDMI KIKI: U pet dana mališani će uživati u 28 filmova

U ponedjeljak 23. travnja svečanim otvorenjem pod parolom “Kino jednakosti”! započeo je 7. KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

Svečano otvorenje 7. KIKI-ja održalo se u ponedjeljak, 23. travnja u Kinodvorani u Zaboku. Posebnost ovogodišnjeg otvorenja projekcija je pod nazivom Kino jednakosti! s filmovima koji zagovaraju borbu protiv predrasuda, stereotipa i ostalih društvenih nepravdi s kojima se djeca diljem svijeta suočavaju tijekom odrastanja. Izborom ovih filmova publika je bila vidljivo dirnuta.

Svečanosti otvorenja nazočili su zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, zamjenica gradonačelnikaValentina Đurek te zamjenica župana Jasna Petek, predstavnici škola i vrtića te, naravno, najvažnija publika – djeca. U svom obraćanju gradonačelnik i zamjenica župana istaknuli su dragocjenost KIKI festivala za Grad Zabok i Krapinsko-zagorsku županiju iz razloga što su ovakva događanja još uvijek rijetka u županiji, kao i to da KIKI svoju publiku svake godine pozitivno iznenadi s novim idejama, temama, radionicama i edukacijskim programom. Otvorenju se pridružila i Ana Horvat, autorica hrvatskog filma Crvena jabučica koji je ovom prigodom imao svoju svjetsku premijeru. Posjetiteljima su uz filmski program ponuđene slatke delicije koje su pripremili kuhari s intelektualnim i tjelesnim poteškoćama iz udruge UNUO.

U narednim danima publiku KIKI-ja očekuju brojni filmski programi koje će pozorno pratiti i ovogodišnji dječji žiri u sastavu Ana Grah, Tara Valić, Lana Repovečki i Sara Trlek, čije ćemo odluke o najboljim filmovima doznati na svečanosti proglašenja pobjednika festivala, koje će se održati u petak, 27. travnja u 12h.

Organizatori predviđaju da će ovoga tjedna KIKI pohoditi oko 5000 posjetitelja na filmskim i popratnim programima koji okupljaju kako male gledatelje, tako i filmske umjetnike te stručnjake u filmskoj edukaciji djece i mladih. Uz podsjetnik odgajateljima, nastavnicima i profesorima da je još uvijek moguće prijaviti se na stručne skupove Čarolija filmskog jezika – što se može prikazati samo filmom i Film i hrvatsko obrazovanje uz predavače Višnju Vukašinović i Borisa Jokića, pozivamo vas da naredne dane provedete na KIKI festivalu i uživate u vrhunskim ostvarenjima recentne filmske produkcije za djecu i mlade.

Pogledajte i preuzmite fotografije s otvorenja ovdje.

Preuzmite ovu objavu u Word formatu ovdje.

Preuzmite vizual 7. KIKI-ja; vizual – kvadrat, banner ovdje , otvorenje ovdje.

Skip to content