Novosti

Počinje montaža opreme na zabočkoj vodospremi

Unatoč zimskom vremenu i snijegu koji je padao proteklog tjedna, radovi na vodospremi u Zaboku u punom su jeku. – Na vodospremi je završila faza grubih građevinskih radova te je počela montaža opreme – rekao nam je gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek. Dodao je da se svi radovi izvode u zadanim rokovima te da je tom dinamikom izrazito zadovoljan.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom gotovo 20 milijuna kuna koji bi trebao biti realiziran do sredine ove godine. Nova vodosprema je jedan najznačajnijih objekata u distribucijskom sustavu Zagorskog vodovoda, koji će pokrivati područje Svetog Križa Začretja, Zaboka i Velikog Trgovišća.

Kako je na početku radova rekao generalni direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića, ovom će se vodospremom poboljšati standard vodoopskrbe, povećat će se količine vode čime će se omogućiti daljnji gospodarski razvoj područja. Plišić je ujedno najavio nove investicije, poput proširenja vodovodne mreže i izgradnje kanalizacije na području KZŽ koje će biti financirane iz EU fondova. (mp)

Izvor: Zagorski list

Skip to content