Novosti

Podijeljene diplome građanima prijateljima šume

Koordinacija projekta 5.000 diploma prijatelja šume u Krapinsko-zagorskoj županiji koji se provodi uz 2011. godinu šumu, koju je na prijedlog Hrvatske proglasio UN, nakon osnovnoškolaca, ponudila je i građanima da se okušaju na kvizu te tako steknu diplomu prijatelja šume.

U subotnje prijepodne ispred zabočke gradske uprave svi zainteresirani mogli su odgovarati na pitanja na kvizu i tako osvojiti diplomu na svoje ime.

Akcija je naišla na odličan odaziv i prošla izuzetno dobro.

– Akcija ide izvanredno. Na prošlotjednoj koordinaciji imali smo rezultat od 3.500 podijeljenih diploma. Cilj nam je 5.000 do 21. ožujka kada je Svjetski dan šuma u ovoj Međunarodnoj godini šuma. Objavit ćemo i registar prijatelja šuma na webu. Do sada smo uglavnom išli s akcijom u osnovnim školama, a kako bi je popularizirali organizirali smo i ovu za građanstvo, a bit će ih još, uz moto UN-a “Šume za ljude”. Interes očuvanja šuma mora biti usmjeren na sve dobne skupine i to smo htjeli. Da ne bude ekološka edukacija samo za škole već za sve – rekao nam je prof. dr. Ivan Martinić, autor projekta.

Ukupno je u Zaboku dodijeljeno 50 diploma.

Izvor: Sebastijan Fuštin, Zagorski list

Skip to content