Novosti

Podijeljeni Uskrsni paketi hrane Gradskog društva Crvenog križa Zabok

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je krajem ožujka (2018.) podijelilo Uskrsne pakete hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade sa područja Grada Zaboka i općina: Bedekovčina, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće.

Pojedinačna vrijednost paketa iznosila je 110,00 kuna, a podijeljen je 101 (stotinu i jedan) paket.

Istovremeno je Gradsko društvo Crvenog križa Zabok provodilo akciju „Socijalna košarica“ u suradnji sa Konzumom, Trgocentrom i Trgostilom. Akcijom „Socijalna košarica“ prikupljale su se prehrambene namirnice i higijenske potrepštine.

Na taj način prikupljena dobra podijeljena su socijalno ugroženim pojedincima ili obiteljima koji/koje nisu dobili/dobile Uskrsne pakete Gradskog društva Crvenog križa Zabok kao korisnici zajamčene minimalne naknade, već kao osobe koje se nalaze u evidenciji socijalno ugroženih osoba sa područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Dio namirnica prikupljenih akcijom „Socijalna košarica“ podijeljen je korisnicima na temelju preporuke Centra za socijalnu skrb Zabok.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok zahvaljuje trgovačkim društvima Konzum, Trgocentar i Trgostil na izvrsnoj suradnji u akciji „Socijalna košarica“, a zahvale na doniranoj hrani upućene su i pojedinačnim donatorima.

Pripremila: Željka Vukić, dipl.ing.agr.

Skip to content