Novosti

Područna škola u Martinišću neće se renovirati, nego će se izgraditi nova!

Prije točno tri godine naša je ekipa posjetila vrijedne i marljive učenike Područne škole Martinišće. Nažalost, povod i nije bio toliko dobar i pozitivan poput osmijeha i veselja na njihovim licima. Posjetili smo ih ne bismo li se uvjerili u loše uvjete u kojima se školuju. Dotrajali i vlažni zidovi, loša stolarija, parket koji otpada. Samo su neke slike koje su nam tada zapele za oko. Učiteljice su nam tada rekle da se donacijama, i uz pomoć matične škole u Zaboku, trude učenicima osigurati čim bolje uvjete rada, no dotrajalost zgrade je prevelika.

Tada, u ožujku 2013. upit o renoviranju škole poslali smo Županiji, a odgovorili su nam da nažalost, novca za obnovu škole nema. No, čini se da se nešto ipak pomaknulo s mrtve točke jer tri godine nakon našeg upita i nakon našeg posjeta Područnoj školi Martinišće, odgovor je znatno drugačiji. – Područna škola u Martinišću neće biti renovirana niti obnavljana, već će biti građena nova škola.

Pripreme za to su već počele, a detaljnije informacije o navedenoj temi uslijedit će u narednom periodu – odgovor je koji nam je stigao na upit poslan zamjenici župana za društvene djelatnosti, Jasni Petek.

Gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek također je iskazao zadovoljstvo zbog spomenute inicijative da se izgradi nova škola. – Veseli nas ta vijest iz razloga što se broj djece u Gubaševu, Martinišću, i u oba Prosenika povećava što znači da održavanje nastave u područnoj školi Martinišće ima svoju svrhu – istaknuo je zabočki gradonačelnik. Dodao je da je intencija grada da se, u sklopu nove škole, oformi i jedna vrtićka grupa ne bi li se tamošnjim stanovnicima približio vrtići program.

Izvor: Zagorski list

Skip to content