Novosti

[POKAZALI UMIJEĆE] Puhački orkestar DVD-a Špičkovina otvorio prestižnu manifestaciju

U nedjelju, 5. svibnja održana je 8. Razglednica kulturno-umjetničkog amaterizma RH i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva kulture RH te uz potporu Grada Zagreba, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u nedjelju, 5. svibnja održana je 8. Razglednica kulturno-umjetničkog amaterizma RH i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture.

8. Razglednica predstavila je ponajbolja ostvarenja kulturno-umjetničkog amaterizma RH s manifestacija od državnog značaja u organizaciji ili pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture u 2018. godini. U programu Razglednice 8 sudjelovao je i Puhački orkestar DVD-a Špičkovina kao predstavnik svih amaterskih puhačkih orkestara Hrvatske. Orkestar je izveo državnu himnu Lijepa naša, čime je ujedno i otvorio manifestaciju te drugi i treći stavak skladbe Os passaros do Brasil Kees Vlaka. Upravo spomenuta skladba je jedna od izvedenih na državnom natjecanju amaterskih puhačkih orkestara Hrvatske u Novom Vinodolskom 2018. godine gdje je Orkestar osvojio zlatnu plaketu s pohvalom i prvu nagradu stručnog žirija u “B” kategoriji koncertnog programa.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content