Novosti

[POKLON U DJEČJEM TJEDNU] Tvrtka Dunapack donirala 7500 kuna DND – u Zabok

U tvrtki Valoviti papiri Dunapack danas je održana primopredaja donacije koju je ta tvrtka uručila Društvu Naša djeca Zabok. Direktor tvrtke Zvonimir Čuljak objasnio je kako je riječ o donaciji koja se dodjeljuje ne samo na inicijativu zaposlenika nego i na inicijativu djelatnika. – Mi imamo team building i onda pobjednici biraju onu udrugu koja će dobiti donaciju. Uvijek nastojimo da bude to neka lokalna udruga koja radi na dobrobit društva – rekao direktor uručujući donaciju od 7500 tisuća kuna predsjednici DND – Zabok Sonji Borovčak.

Ona je ukratko i predstavila najvažnije projekte aktivne udruge posvećene najmlađim članovima društva, a na donaciji je zahvalila riječima kako joj je drago što je Dunapack izabrao upravo DND Zabok budući da broja aktivnosti i ideja u udruzi konstantno raste. – Možemo se pohvaliti s dječjim zborom ‘Zabočki mališani’ koji je snimio nekoliko nosača zvuka. Tu je i naš projekt ‘Zdravo i fino’ kojim nastojimo poticati zdrave prehrambene navike kod djece u sklopu kojeg je izdano i par kuharica. Upravo je taj projekt proglašen jednim od tri najbolja u Europi, a slijedeći tjedan odlazimo na dodjelu nagrada u Bruxelles – istaknula je Sonja Borovčak uz riječi kako s tvrtkom Dunapack i otprije ova udruga ima jako dobru suradnju.

Spomenula je i prijem djece koje DND organizira s Gradom Zabokom, brojna sudjelovanja na raznim događanjima posvećenima djeci, ali i sudjelovanje u projektu ‘Za osmijeh djeteta u bolnici’ kojim se nastoji, i roditeljima i djeci, olakšati boravak u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Prije same svečanosti uručenja glazbeni broj odsvirala je Doris Tkalčević, učenica 4. razreda ŠUDIGO – a, koja je i sama prve glazbene korake napravila u DND – u. Upravo je to razlog da će dio donacije otići za Doris, odnosno za nabavu gudala. – Volimo prepoznati mlade talente i pomagati im na njihovom putu. Doris se priprema za akademiju i jednim dijelom ovog novca pomoći ćemo joj – objasnila je Borovčak dodajući kako će drugi dio novca ići za oslikavanje i opremanje pedijatrijskog odjela zagorske opće bolnice.

Direktor Čuljak na poklon je od DND – a dobio kuharice i CD – e Zabočkih mališana na čemu je zahvalio te dodao kako će tvrtka i dalje, baš kao što je to činila dosad, pomagati lokalnoj zajednici u kojoj djeluje i čiji je dio.

Izvor: Zagorje.com

Skip to content