Novosti

Policijska postaja Zabok sudjeluje u pilot projektu novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III kategorije

Načelnik Policijske uprave krapinsko- zagorske, Josip Bukvić predstavio je u ponedjeljak Pilot projekt novogustroja i organizacije rada u policijskim postajama III kategorije. Među četiri policijske postaje u Hrvatskoj (PP Čazma, PP Novi Marof, PP Sveti Ivan Zelina ) pilot projekt će se provoditi i u Policijskoj postaji Zabok.

– Ciljevi ovog projekta su ustroj i organizacija policijskih postaja na način da će odgovarati sigurnosnoj problematici i stanju na terenu i time odustati od dosadašnjeg preslikavanja modela i ustroja policijskih postaja ”od vrha prema nižim razinama”. Cilj nam je i promijeniti negativan omjer rukovoditelja u odnosu na izvršitelje policijskih poslova u policijskim postajama, povećati operativnu pokrivenost područja policijske postaje, te smanjiti administrativno opterećenje – rekao je Bukvić. Na terenu će biti najmanje jedna auto ophodnja i nekoliko policijskih službenika u drugačijim ulogama. Policajci će biti stalno na terenu, dakle, 24 sata na dan. Dodajmo kako PP Zabok obuhvaća područje grada Zaboka, te općina Sveti Križ Začretje, Bedekovčina, Krapinske Toplice. i Veliko Trgovišće. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare veći je omjerrukovoditelja nego neposrednih izvršitelja policijskih poslova na terenu, te neravnomjeran raspored službenika kroz smjene. Većina ih radi ujutro. Od provedbe projekta očekuje se veća prisutnost policije nas terenu i veća fleksibilnost. Načelnik zagorske policije očekuje veću učinkovitost u suzbijanju kriminaliteta, manje materijalne troškove poslovanja, te zadovoljne policajce. Vrijeme provođenja projekta je tri mjeseca. (zl)

Izvor: Zagorski list

Skip to content