Novosti

”Pomozimo Jaci da pronađe put prema putu izlaska iz krize”.

Forum mladih <_st13a_stockticker>SDP-a Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Forumom mladih Zagrebačke županije i Grada Rijeke održao je prošle subote akcionizam nazvan ”Pomozimo Jaci da pronađe put prema putu izlaska iz krize”.

– Okupili smo se da bi na miran način ukazali na poteze koje Vlada vuče, a koji su jedan za drugim krivi i vode zemlju sve dublje u krizu. Naša stranka se trudi za takve stvari pronači rješenja, ali rješenja iz oporbe su nemoguća. Ja razumijem kritike prosvjednika u Zagrebu, ali Hrvatska je nadišla vrijeme kada će se vlast rušiti na cesti. Potrebno je da se ljudi pripremaju za nadolazeće izbore, a najodgovornije od Vlade bilo bi da konačno objavi datum izbora, a ne da drži narod u poziciji u kojoj se ne zna da li će izbori čak biti i ove godine – rekao je Leo Lisac, predsjednik F<_st13a_personname>M SDP-a Zagrebačke županije.

– Odlučili smo krenuti u akciju kako bi upozorili na neodrživu situaciju koja je trenutno u Hrvatskoj. Smatramo da garnitura na vlasti ne može više voditi ovu zemlju jer nas naprosto vodi u dužničko ropstvo. Mladi više nemaju nikakve perspektive. Niti naša generacija, niti one koje tek dolaze. Radnici su marginalizirana skupina ovog društva, a smatramo da bi trebali biti glavni pokretači prosperiteta ove zemlje – rekao je Ivan Habulin, predsjednik F<_st13a_personname>M SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

Forumaši su pripremili jedan labirint kojim su zainteresirane građane pokušali provesti. Kako su naveli, u svim slijepim ulicama, a kojih je bezbroj, dočekale su ih razne afere vlasti. (S. Fu.)

Izvor: Zagorski list

Skip to content