Novosti

PONOS ZABOKA: ‘Svaki treći učenik Srednje škole Zabok plasirao se na neko natjecanje’

U Srednjoj školi je već tradicionalno upriličen domjenak za učenike koji su bili uspješni na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima

Srednja škola Zabok upriličila je danas domjenak za sve učenike svoje škole i njihove mentore koji su bili uspješni na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima. Kako je rekla ravnateljica škole Draženka Jurec, na natjecanju je ove godine bilo 213 učenika, odnosno svaki treći učenik škole.

– Jako smo ponosni na velik broj učenika koji se prijavio na natjecanja – istaknula je Jurec i izdvojila Međunarodno natjecanje u Bratislavi. – U konkurenciji zemalja srednje Europe uzeli smo pet medalja – zlato, srebro i tri bronce – pohvalila se Jurec i dodala kako su tu i sudjelovanja na državnim natjecanjanjima. – Učenica Nina Dlesk je državna prvakinja iz računovodstva, što nije slučajno jer je prošlogodišnja državna prvakinja bila iz naše škole – rekla je Jurec. Jurec je, između mnogo nagrađenih, izdvojila i osvojene dvije srebrne medalje na Gastru, a i natjecanje na državnom natjecanju ‘Mladi poduzetnik učenice Srednje škole bile su četvrte, no na istom natjecanju osvojile su prvo mjesto u prezentaciji projekta, te četvrto mjesto u državnom natjecanju iz njemačkog jezika u konkurenciji s gimnazijama. – Naši učenici su vrlo vrijedni, ne smijemo niti zaboraviti niti mentore, kao ni financijsku pomoć Grada Zaboka jer bez dobrih priprema nema niti dobrih rezultata – zaključila je za kraj Jurec.

Dodajmo kako se u ime mentora prisutnim učenicima zahvalio profesor Ivan Petek, u ime Školskog odbora profesorica Dragica Hršak, a školi je u ime učenika zavalila državna prvakinja Nina Dlesk. Nakon službenog dijela, slijedio je domjenak kojeg su tradicionalno spremili sami učenici Srednje škole Zabok.

Evo koja su postignuća postigli ove školske godine učenici Srednje škole Zabok.

Na Međunarodnom natjecanju učenika ugostiteljskih škola u Bratislavi osvojene su brojne nagrade. U disciplini ‘priprema barskih mješavina’ Jakov Babić iz 3.UA osvojio je 3. mjesto pod mentorstvom profesora Stjepana Gmajničkog u disciplini ‘prigotavljanje jela pred gostom’ Luka Plaščar, 3UA i Danijela Jakopić iz 3UB osvojili su 3. mjesto, a njihovi mentori bili su Stjepan Gmajnički i Ivan Đurkin Benkotić

U disciplini ‘postavljanje svečanog stola’ Luka Plaščar i Jakov Babić iz 3UA zauzeli su izvrsno 3. mjesto; pod mentorstvom Stjepana Gmajničkog. U disciplina ‘priprema menὒa’ natjecali su se Ivan Barić, 3 UB i Danijela Jakopić 3B i osvojili su 2. mjesto pod mentorstvom Ivana Đurkina Benkotića. Odlično prvo mjesto u disciplini ‘posluživanje menὒa’ osvojili su pak Luka Plaščar i Jakov Babić iz 3. UA pod mentorstvom Stjepana Gmajničkog.

Učenici Srednje škole Zabok i ove godine su se plasirali na državno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola ‘Gastro’ i zauzeli izvrsna mjesta. U disciplini ‘predstavljanje turističkog odredišta’ Iva Vranić iz 4.HT osvojila je drugo mjesto pod mentorstvom Ivana Peteka i Domagoja Cimperšaka. Danijela Jakopić iz 3. UB pod mentorstvom Tomislava Vranića osvojila je 6. mjesto u disciplini ‘pripremanje menija’, a Magdalena Martinić iz 3. UA osvojila je 12. mjesto u istoj kategoriji pod mentorstvom Stjepana Gmajničkog.

Marta Petreković iz 3. UB osvojila je izvrsno 2. mjesto pod mentorstvom Ivana Đurkina Benkotića u disciplini ‘pripremanje’ slanog izloška.

Marijan Šipura, 2 HT osvojio je pak 4. mjesto (prvo mjesto na županijskom natjecanju) na državnom natjecanju iz njegamčkog jezika pod mentorstvom Ljubice Savić.

Nina Dlesk iz 4 EA osvojila je 1.mjesto (prvo mjesto na međužupanijskom natjecanju) na državnom natjecanju iz računovodstva, pod mentorstvom Davorke Gavranić.

Na državnom natjecanju ‘Mladi poduzetnik’, među 11 najboljih timova iz cijele Hrvatske Srednju školu Zabok predstavljao je tim učenica od tri člana koje su stekle pravo na natjecanje na državnoj razini, a to su Melita Hršak, Sandra Hercigonja i Patricija Pek iz 4EB razreda. Natjecanje je bilo podijeljeno u dva dijela, prvi dio odnosio se na poslovni zadatak, a drugi dio na smotru/sajam vježbeničkih tvrtki.

Učenice su izrađivale poslovni zadatak integralnog tipa i potrebne poslovne obrasce u digitalnom obliku u trajanju tri sunčana sata i zauzele su 4. mjesto. U drugom djelu učenice su bile najbolje u prezentaciji vježbeničke tvrtke te su zauzele 1. mjesto.
Magdalena Kušan iz 2. HT osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz engelskog jezika, pod mentorstvom Irene Bilić, a Valentina Haban-Basran iz 3HT. također je osvojila 1. mjesto pod mentrostvom Vlatke Benko na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika, dok su Dorotea Bolšec iz 3HT osvojila 2. mjesto, a Helena Kolar iz 4HT je osvojila treće mjesto.

Tomislav Zvonko Jagečić, 2 HT osvojio je 3. mjesto na županijskom natjecanju mentorica: Ljubica Savić na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika-

Na međužupanijskom natjecanju komercijalista natjecali su se Stjepko Filip Banković, Lucija Brgles i Maja Popijač iz 4. K pod mentorstvom Gordane Vurnek i osvojili 2. mjesto.

Srednjoškolci su bili uspješni i na sportskim natjecanjima. Ekipa djevojaka je u Crossu osvojila 1. mjesto na županijskom natjecanju, dok je ekipa mladića iz Crossa osvojila 2. mjesto pod mentorstvom Mislava Crnkovića.

Ekipa mladića osvojila je 2 .mjesto na županijskom natjecanju iz stolnog tenisa pod mentorstvom Koraljke Mia Milić. Odbojkaška ekipa djevojaka osvojila je drugo mjesto na županijskom natjecanju pod mentorstvom Mislava Crnkovića, a drugo mjesto su osvojile i djevojke na županijskom natjecanju u nogometu, dok je ekipa mladića bila 3. Njihov mentor bio je Drago Bartolić. Uspješne su bile i djevojke koje su osvojile 2. mjesto na županijskom natjecanju u rukometu pod mentorstvom Koraljke Mie Milić.

https://youtu.be/8b6O838cwzI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content