Novosti

PONOVNO BEZ OPORBE: Prošlog je tjedna održana treća sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dao 547.198 tisuća kuna tvrtki Komunalno Zabok za nabavu specijalnog komunalnog vozila.

Među sedam točaka dnevnog reda našlo se i izvješće gradonačelnika za razdoblje od siječnja do veljače ove godine kao i prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna.

Kao i na protekloj, i na ovoj, trećoj po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Zaboka stolci oporbe ostali su prazni. Vijećnici HDZ-a i nezavisne liste Branka Piljeka ni ovaj puta nisu sudjelovali u raspravi i donošenju odluka, pa se s pravom svi oni koju su za njih glasovali mogu pitati što rade kad ne zastupaju njihove interese, a naknadu kao vijećnici ubiru.

MMC dobio digitalni 3D projektor

Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna podnijela je pročelnica Marija Sinković istaknuvši da su dosada ostvareni prihodi nešto više od 15 milijuna i 260 tisuća kuna dok su rashodi nešto više od 13 milijuna i 713 tisuća kuna. Izvješće o polugodišnjem izvješću o programima socijalne skrbi, javnih potreba u kulturi, sportu, programu gradnji objekata i komunalne infrastrukture te ostalih sličnih programa iznio je gradonačelnik Ivan Hanžek. U svom se obraćanju vijećnicima osvrnuo se na izgradnju sportske dvorane. – Nismo baš bili zadovoljni tempom i dinamikom kojom se izvode radovi na dvorani pa smo održali koordinacijski sastanak s izvođačem radova i ukazali im na to – rekao je gradonačelnik. Spomenuo je i da se 15. listopada raspisuje natječaj za početak izgradnje brze ceste Zabok – Sveti Križ Začretje, a kada je kultura u pitanju, posebno je ponosan, kako je rekao, na nabavu digitalnog i 3D projektora za zabočki Multimedijalni centar. -Obnova starog dijela knjižnice je u završnoj fazi, a slijedi spajanje novog i starog djela. Ono na što smo posebno ponosni jest činjenica da smo u osnovnoj školi organizirali produženi boravak djece. Ima mnogo roditelja koji imaju tu sreću da rade, no radno vrijeme im je ‘od ve do ve’ pa će djeca ostati duže u školi, moći će uz stručnu pomoć napisati zadaću i družiti se s drugom djecom – istaknuo je Hanžek.

S radom će početi i Turistički ured

Gradonačelnik je dodao da će u narednih mjesec dana s radom početi i Turistički ured čije će prostorije biti uređene u zgradi nasuprot Obrtničkog doma. Još jedna dobra vijest jest da je Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Komunalnom Zabok odlučio sufinancirati nabavu specijalnog komunalnog vozila za sakupljanje otpada u iznosu od 40%. – Ukupna vrijednost vozila je 1.367.995,78 kuna, a Fond je dao 547.198,31 kuna – objasnio je gradonačelnik. Na kraju sjednice zamjenica gradonačelnika, Nevenka Gregurić pozvala je sve na Zlatnu jesen zabočku koja će se održati 28. rujna, a gdje će nagrade za najljepše uređene okućnice, balkone, terase i vrtove dobiti više od 20 Zabočana.

Hanžek: Nismo baš bili zadovoljni tempom i dinamikom kojom se izvode radovi na dvorani pa smo održali koordinacijski sastanak s izvođačem radova i ukazali im na to.
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content