Novosti

Ponovno izvrsni rezultati za PK Olimp Zabok

Jana Vranić i trener prof. Ivica Androić iz PK Olimp zabok nastupili su u sastavu Hrvatske reprezentacije na 44. Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju koje se ove godine održalo od 28. lipnja do 2. srpnja u Izraelu. Jana je nastupila u četiri individualne discipline i jednoj štafeti. Najbolji plasman ostvarila je na 50 metara leptir, gdje je zadnjeg dana natjecanja osvojila osmo mjesto.

PK Olimp Zabok nastupio je na ovogodišnjem ljetnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za Regiju 4 u Sisku na kojem su nastupili sa timom od 21 natjecatelja, 13 plivača i 8 plivačica u svim dobnim kategorijama. Osvojili su ukupno 83 pojedinačne i 68 medalja u štafetama od kojih su 62 zlatne, 59 srebrne i 30 brončane. U oba dana natjecanja najbolja iz redova Olimpa po broju osvojenih medalja je Tesa Novak. Osvojila je ukupno 16 individualnih medalja (12 zlatnih i 4 srebrne) u svim dobnim kategorijama.

Vili Sivec osvojio je 15 medalja (od toga 9 zlatnih, 3 srebrne i 3 brončane). Hana Sivec osvojila je 10 medalja (6 zlatnih, 3 srebrne i 1 brončanu). Karlo Iljaš osvojio je 8 medalja (4 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane). Nikola Iveković osvojio je također 8 medalja (3 srebrne i 5 brončanih). Lana Halapir osvojila je 6 medalja (3 zlatne i 3 brončane). Isti broj medalja osvojila je i Lara Lončarić (6 brončanih). Lovro Futivić osvojio je 5 medalja (3 srebrne i 2 brončane). Tin Bogdanić osvojio je 4 medalje (3 srebrne i 1 brončana). Marta Vidas osvojila je 2 srebrne medalje. Manuel Jurak 1 brončanu, kao i Patrik Erceg i Magda Slovenec. Mlađa juniorska ženska štafeta Olimpa u sastavu Tesa Novak, Hana Sivec, Lana Halapir i Magda Slovenec na 4×100 slobodno i 4×200 slobodno osvojila je 6 zlatnih medalja. Ista ženska mlađa juniorska štafeta na 4×100 mješovito osvojila je 3 srebrne medalje. Mlađa juniorska muška štafeta Olimpa u sastavu Nikola Iveković, Lovro Futivić, Manuel Jurak i Vili Sivec na 4×200 slobodno osvojila je 1 zlatnu i 2 srebrne medalje.

Iduće natjecanje za najstarije je Zlatni medvjed, koje se održava idućeg vikenda u Zagrebu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content