Novosti

Porinovac J. R. August: ‘Pripremam album na hrvatskom jeziku’

Tri Porina, koja su ove godine došla u Zabok, J. R. Augustu donijela su i neke promjene. Kaže, neke su dobre, neke loše

– Tako to valjda ide. Definitivno je bolje kad osvojiš neku glazbenu nagradu nego kada je ne osvojiš. Osvajanje Porina pomaže u izgradnji karijere, a to je moj cilj, izgraditi glazbenu karijeru i živjeti od toga. Ali, da su nagrade dovoljne i značajne same po sebi – nisu – govori nam Zabočanin Nikola Vranić, umjetničkog imena J. R. August.

‘Tako to valjda ide’

Život mu se nakon tri nagrade, za novog izvođača godine, za album godine i najbolji album alternativne glazbe, Dangerous Waters, malo promijenio. Prošlo je tek 15 dana od dodjele ove diskografske nagrade, a J. R. August priprema novi album i to – na hrvatskom jeziku. Već je i napisao neke pjesme.

– Imam ih više, ali to je sve još u procesu. Želim napraviti album na hrvatskom na kojem bi meni dragi hrvatski pjevači i pjevačice pjevali moje pjesme – najavio je.

Samozatajan kao i uvijek, zasad ne želi otkrivati pojedinosti ni o pjesmama, niti izvođačima, niti o albumu.

Album Dangerous Waters je na engleskom jeziku. Da bi mogao snimiti i koju pjesmu na hrvatskom, sugerira mu i želi i njegova publika, ali i naši glazbenici. Među njima je i Josipa Lisac koja je izjavila kako ima doma njegov album.

Do Eltona i Boba

– Zaista je izvrstan. Ja bih mu ipak predložila da barem jednu pjesmu, recimo Crucify Me, koja je hit, pokuša snimiti na hrvatskom – poručila je našem Porinovcu hrvatska diva.

I Josipa Lisac ima tvoj album, to ipak nije beznačajno?

– Pa, meni je drago da ga ima i da ga sluša – kratko je odgovorio J. R. August.

Ranije je već najavljivao da želi živjeti i raditi vani, živjeti od glazbe koju stvara. No trenutno ne razmišlja o odlasku.

– Moram prvo završiti ovo poglavlje ovdje – kaže.

Mnogi su poslušali, slušaju, imaju njegov album Dangerous Waters. Ipak, postoje neki ljudi za koje bi naš umjetnik želio da ga poslušaju.

– Želio bih da Elton John posluša moj album. I Bob Dylan –

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content