Novosti

Poruka gradonačelnika i njegove zamjenice povodom početka nove šk.god 2018./2019.

Povodu početka nove školske godine, kada se u promet uključuju prvašići i svi ostali učenici zabočke osnovne i srednjih škola, upućujemo apel svim sudionicima u prometu da budu još oprezniji, a učenike molimo da budu pažljivi u prometu.

Dragi školarci, drage učenice i učenici, učitelji, profesori i roditelji,

na početku smo još jedne školske godine u kojoj Vas očekuju nova saznanja, prijatelji i nova iskustva. Želimo Vam puno uspjeha, sreće i izvrsne ocjene !

Zabok je grad prijatelj djece od 2005. godine što iz godine u godinu potvrđuje svojim aktivnostima i financiranjem ili sufinaciranjem niza projekat, programa ustanova i udruga, a spomenut ćemo samo neke od njih.

Iz Proračuna grada Zaboka podržava niz dopunskih školskih programa: sufinancira: održavanje prostora OŠ odnosno dvorane za više namjena, izvannastavne aktivnosti, školu u prirodi i učestvovanja učenika na raznim natjecanjima, sufinancira školsku kuhinju i ljetovanja djece za učenike čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa. Uz financijsku pomoć Grada Zaboka nabavljeni su novi garderobni ormarići u osnovnoj školi, ove šk. god. Grad Zabok subvencionira kupnju udžbenika za sve zabočke osnovnoškolce.

Grad Zabok sufinancira niz programa srednjih škola: obilježavanje vrijednih godišnjica, pripreme za međužupanijska i državna natjecanja, izvanškolske programe učenika, ( npr. Gastro, Novigradsko proljeće, Dramski studio, Ljetne škole, Govorničke škole,koncertne produkcije učenika glazbene škole…), projekt zbrinjavanja učenika s posebnim potrebama, sufinanciranje održavanja šk. vozila za prijevoz uč. s posebnim potrebama i dr.

Činimo sve kako bi Vam olakšali školovanje i pomogli da izgradite budućnost kakvu zaslužujete, jer ne učite za školu, nego za život “Non scholae, sed vitae discimus. ” (Seneka)

Dragi školarci, želim Vam uspjeh u učenju, što bolje ocjene i mnogo radosti u novoj školskoj godini na zadovoljstvo vaših nastavnika, roditelja i svih nas.

Gradonačelnik

Ivan Hanžek, oec.

Zamjenica gradonačelnika

Valentina Đurek, dipl. inf., univ. spec. oec.

Skip to content