Novosti

POSEBAN DAN U ZABOČKOJ ŽUPI: Sakrament Svete krizme primilo je 46 mladih

POSEBAN DAN U ZABOČKOJ ŽUPI: Sakrament Svete krizme primilo je 46 mladih

Lijepo, sunčano i ugodno subotnje jutro u Zaboku danas je imalo i posebni svečani događaj. Naime, u crkvi sv. Jelene Križarice uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera upriličena je podjela sakramenta Svete krizme, koju je danas primilo 46 krizmanika. Sakrament Svete krizme podijelio je pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski.

I ova generacija je pokazala da žele biti Kristovi svjedoci, te da su spremni i voljni primiti ovaj sakrament. Ovi mladi s se za krizmu pripremali nekoliko mjeseci i s nestrpljenjem su iščekivali ovo veliko slavlje koje je bilo odgođeno u planiranom terminu iza Uskrsa zbog epidemije koronavirusa. No, ipak su dočekali ovaj dan koji je za svaku župu poseban. Posebno je zato što po primanju krizme, krizmanici postaju punoljetni i zreli kršćani, i tim činom župa dobiva nove svjesne članove – rekao je župnik Marijan Culjak.

U propovijedi koju je posebno uputio krizmanicima, mons. Gorski je istaknuo kako je u životu važno izabrati zvanje i zanimanje koje volimo i kojemu ćemo se posvetiti radom i zalaganjem.Na kraju slavlja domaći župnik Marijan zahvaljuje vjeroučiteljima Kseniji Miškulin i Danijelu Cvetku koji su se na poseban način brinuli za vaš duhovni rast i pripremu za današnji dan. U ime roditelja ovogodišnjih krizmanika djelitelju su uz prigodne riječi zahvale i poklon uručili supružnici Sente, a župniku na dobroti, strpljivosti i ustrajnosti Dijana Lovinčić Crnković.


Izvor:Zagorje.com

Skip to content