Novosti

Posebna nagrada Županije uručena maturantici zabočke gimnazije Ani Mrković

Posebna nagrada Županije uručena maturantici zabočke gimnazije Ani Mrković

Ana je jedina sva 4 razreda prošla s 5,0, no Gimnazija se ponosi stotinama učenika koji su odlični i upisuju fakultete prema željama, rekla je ravnateljica

U zabočkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u utorak je održana svečana dodjela svjedodžbi maturanticama i maturantima. Među njima je bila i Ana Mrković, maturantica 4a razreda opće gimnazije, jedina učenica koja je sve četiri godine svog srednjoškolskog obrazovanja prošla s prosjekom 5,0. Ana je na svečanosti primila i posebnu nagradu Krapinsko – zagorske županije za učenike i učenice ‘super odlikaše’, a nagradu joj je uručio zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

– Zahvalila bih ravnateljici što je bila na našoj strani, profesorima koji su nam pomagali te razrednici koja je bila uvijek tu za nas – emotivna je bila Ana te dodala kako je matura bila naporna zbog provođenja svih tih epidemioloških mjera, no i ne toliko teška. Otkrila nam je da će upisati Medicinski fakultet u Zagrebu.

Da je ovo bio jedan emotivni završetak godine, potvrdila je i ravnateljica zabočke gimnazije Bibijana Šlogar . – Ono što posebno veseli je to da je naša učenica sve 4 godine svog školovanja prošla s 5, 0, no moram istaknuti da nije ona jedina uspješna, nego i stotinu naših učenika i učenika koji su danas na svečanosti, koji su proglašeni odličnima i izvrsnima zato jer su puno energije i truda uložili da školovanje privedu kraju – rekla je ravnateljica te se pohvalila s ponovno izvrsnim rezultatima državne mature. – Rezultati su izvrsni i opet nam se smiješi generacija koja će očigledno upisivati fakultete koji su im prvi izbor, a naša gimnazija i slovi kao škola s kojom možete birati i upisati fakultet koji želite – zaključila je.

Na svoje učenike ponosna je i razrednica 4a Opće gimnazije Gorana Todorović jer kako je istaknula, vrlo su se dobro nosili s izazovima koji su bačeni pred njih u online nastavi zbog pandemije koronavirusa, bili su hrabri i ustrajni u učenju sve četiri godine školovanja, a posebno u ovoj zadnjoj izrazito turbulentnoj godini.

-Učenici svih naših 9 srednjih škola bilježe odlične rezultate. Ove godine imamo 8 učenika koji su sve četiri godine prošli s 5,0 i to je velika stvar. Upravo zbog toga je Krapinsko – zagorska županija odlučila posebno nagraditi takve učenike, kako bi im iskazali poštovanje za njihov trud, ali i dali poticaj drugim učenicima da se trude i uče. Bez obrazovanja nema budućnosti ni razvoja gospodarstva – izjavio je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek te napomenuo da Županija preko 65 posto proračuna ulaže upravo u školstvo i obrazovanje. U ime učenika na završnoj svečanosti obratila se Marta Kuljak.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content