Novosti

Posebna regulacija željezničkog prometa na dionici pruge Zaprešić – Zabok produljuje se do 31. listopada

IZ HŽ INFRASTRUKTURE PORUČUJU KAKO JE DO PRODULJENJA DOŠLO ZBOG VREMENSKIH NEPRILIKA U TRAVNJU I SVIBNJU

Iako je posebna regulacija željezničkog prometa na dionici pruge Zaprešić – Zabok bila predviđena od 1. travnja do 1. listopada ove godine, produljuje se za 30 dana, odnosno do 31. listopada u 23 sata. Razlog produljenja, poručuju iz HŽ Infrastrukture, su nepovoljne i nepredvidive vremenske prilike tijekom travnja i svibnja. U tom razdoblju putnike će umjesto vlakova prevoziti autobusi, koji će voziti po voznom redu vlakova, kao što je to bilo i do sada. Nakon 1. studenoga, željeznički će se promet povremeno obustavljati na nekoliko sati ili preko vikenda na zahtjev izvođača radova.

Voze autobusi

Također, pruga Zaprešić – Čakovec bit će zatvorena za promet između kolodvora Zaprešić i Bedekovčina do 9. listopada u 23.59 sati. U tom razdoblju putnike će na relacijama Zaprešić – Zabok – Bedekovčina i obratno, Zabok – Gornja Stubica i obratno te Zabok – Đurmanec – Hromec i obratno, umjesto vlakova, prevoziti autobusi. Detaljnije informacije o regulaciji željezničkoga putničkog prijevoza putnici tijekom radova mogu pronaći na mrežnoj stranici HŽ Putničkog prijevoza. Putnici se također mogu informirati i putem mrežnih stranica HŽ Infrastrukture te na telefonskim brojevima 060 333 444 (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn/min, a iz mobilne 2,96 kn/min, HT d.d.) i 01/378 25 83. Zbog posebne regulacije prometa, moguća su kašnjenja, zbog čega se iz HŽ-a unaprijed ispričavaju putnicima i mole ih za strpljenje.

Završetak 2021.

Podsjećamo, posebna regulacija željezničkog prometa na snazi je zbog projekta modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić – Zabok, vrijednog 614,4 milijuna kuna. Završetak radova na projektu očekuje se krajem 2021. godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content