Novosti

Posjet članova Dječjeg gradskog vijeća gradonačelniku

Članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Zaboka i Foruma DND – a posjetili su danas u sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnika Ivana Hanžeka i njegovu zamjenicu Valentinu Đurek. Predsjednica zabočkog DND – a Sonja Borovčak na početku susreta istaknula je kako je ovo prilila da djeca kažu što su ostvarila, ali i što bi voljeli da se uredi ili riješi na području grada.

Djeca su predstavila gradonačelniku i njegovoj zamjenici ostvarene projekte poput novog ciklusa projekta Zdravo i fino, projekta ‘Kante kulerice’ te projekt Mala početnica medijske pismenosti. Istaknuli su kako je posebnu pozornost izazvao njihov projekt Kante kulerice u sklopu kojeg su zanimljivim i neobičnim motivima ukrasili 30 kanti na području Zaboka.

Gradonačelniku su postavljena i brojna pitanja poput onih hoće li se uvesti robotika u škole, hoće li se urediti fontana u parku Milana Prpića, hoće li se urediti igralište u Jakuševcu, poboljšati kvaliteta interneta na području grada, organizirati ljetno kino i slično.

Pažljivo slušajući i odgovarajući na pitanja, Hanžek je obećao pozabaviti se problemima koji su u njegovoj ingerenciji, a obećao je i financijsku pomoć pri tiskanju kalendara s motivima Kanti kulerica.

Izvor:www.zagorje.com

Skip to content