Novosti

POSJET ŠPIČKOVINI: Nakon ratifikacije sporazuma sa Slovenijom, premijer Zoran Milanović prisustvovao je prošlog utorka na izvještajnoj konvenciji zagorskog SDP-a

Uz premijera Milanovića u Špičkovini su bila čak četiri ministra, Siniša Hajdaš Dončić, Arsen Bauk, Mirando Mrsić i Gordan Maras.

Kada je premijer Zoran Milanović spomenuo da nam, citiramo, ‘da nam finski rat objašnjavaju stručnjaci iz Špičkovine i Vukovine’ , čitavose Zagorje diglo na noge. Posebno su uvrijeđeni bili mještani Špičkovine jer je premijer njihovo mjesto spomenuo u negativnom kontekstu.

Većina ga poslala k vragu

Tada su svi zahtijevali ispriku. No na dan dolaska Milanovića u Špičkovinu komentari su bili bitno drugačiji. Većina je mještana govorila pomirljivim tonom uz riječi da premijer ‘nije to tako mislio’ i da ispriku ne očekuju jer je već sam njegov dolazak isprika. Zorana Milanovića dočekala je limena glazba, a Vatrogasni je dom bio tijesan za sve one koji su ga željeli čuti i vidjeti. -Kad sam spomenuo Špičkovinu dobio sam mnoge reakcije i mnoge mejlove. Većina me je poslala k vragu. Neki su to shvatili na pravi način, ali većina me nije shvatila. To mi se često događa. Vi vrlo dobro znate koliko mi ovaj kraj volim – rekao je Milanović te zaslužio aplauz prisutnih. Osvrnuo se i na kandidaturu Željka Kolara za župana. -Prvo imate slogan ‘Hajdaša za pajdaša’, sad je slogan ‘I moja majka Kolara lajka’ . Imate duga i radne energije i to je razlog zbog kojeg izbore ne možete izgubiti – rekao je premijer SDP-ovcima.

‘Zagorci su mentalno blizu Europi’

Osvrnuo se i na ulazak Hrvatske u Europsku uniju rekavši kako se tog 1.srpnja neće ništa značajno promijeniti no kako tada za Hrvatsku počinje prava borba da dokažemo tko smo i što smo. -To nam je europsko društvo bilo uzor, a sada mu i mi pripadamo. Želimo postati bogato društvo, ali to moramo zaslužiti – naglasio je premijer. Dotaknuo se teme i izbora za europski parlament. – Ako ljudi izaberu nas, biraju otvorenost, toleranciju i modernost. Ali promjene ne dolaze preko noći i za njih se treba boriti – istaknuo je Milanović u svojem govoru. -Zagorje je geografski, ali i mentalno bliže Europi, ono nije pretrpjelo ratna razaranja i područje je gdje rade vrijedni ljudi. To su razlozi zbog kojih Zagorje mora prednjačiti u europskoj priči – dodao je. Na kraju se zahvalio svima na velikom odazivu i pozdravio sve nazočne riječima ‘do pobjede’.A da bi premijer imao vječnu uspomenu na Špičkovinu, pobrinut će se veliko licitarsko srce s natpisom Špičkovina koje mu je predao gradonačelnik Zaboka, Ivan Hanžek.

Milanović: Prvo imate slogan ‘Hajdaša za pajdaša’, sad je slogan ‘I moja majka Kolara lajka’ . Imate duga i radne energije i to je razlog zbog kojeg izbore ne možete izgubiti.

Milanović: Kad sam spomenuo Špičkovinu dobio sam mnoge reakcije i mnoge mejlove. Većina me je poslala k vragu. Neki su to shvatili na pravi način, ali većina me nije shvatila. To mi se često događa. Vi vrlo dobro znate koliko mi ovaj kraj volim.
Izvor:Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content