Novosti

POSJET ZAGORJU: Ministrica Anka Mrak Taritaš prošle je subote bila u obilasku Zagorja- posjetila je i Zabok

POSJET ZAGORJU: Ministrica Anka Mrak Taritaš prošle je subote bila u obilasku Zagorja, a sastala se i s HNS-ovim kandidatima za načelnike općina Lobor, Božidarom Markušem i Petrovsko, Željkom Presečkim

U svom je posjetu ministrica posjetila Petrovsko, Đurmanec, Lobor i Zabok, a družila se i s građanima

Zagorje je prošle subote posjetila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak Taritaš. Svoj je obilazak Zagorja započela u Petrovskom gdje se susrela s Željkom Presečki, kandidatom HNS-a za načelnika, a popila je i kavu s građanima.

U Loboru se sastala s Markušem

Iz Petrovskog je produžila u Đurmanec gdje ju je dočekao općinski načelnik Branko Horvat s kojim je razgovarala o prostornom planu Đurmanca. Oko podneva, Mrak Taritaš došla je u Lobor gdje je dala podršku HNS-ovcu Božidaru Markušu koji se u drugom krugu lokalnih izbora bori za mjesto načelnika. Isto tako, razgovarali su o energetskoj učinkovitosti i potencijalima koje Lobor ima u tom području. Svoj je posjet ministrica završila u Zaboku. U društvu gradonačelnika Ivana Hanžeka, novog župana Željka Kolara, predsjednika HNS-a KZŽ Anđelka Toplovca, dožupana Anđelka Fereka Jambrek, voditeljice knjižnice Andreje Šagud i drugih gostiju, obišla je nove prostore zabočke gradske knjižnice.

‘Legalizacije je ovdje ozbiljno shvaćena’

Gradonačelnik Hanžek joj je objasnio što se i kako radilo na proširenju knjižnice, a dobro raspoložena Mrak Taritaš komentirala je da nova galerija i novi prostori knjižnice izgledaju odlično. -U ovom obilasku Zagorja vidjela sam mnogo pozitivnih stvari. Zagorci imaju mnogo volje, želja i ambicija. Pri posjetu sjevernijem djelu županije, vidjela sam da se čezne za izgradnjom infrastrukture, a ovdje u Zaboku sam imala priliku vidjeti realizaciju izgradnje brojnih korisnih objekata – istaknula je ministrica.

Napomenula je da je zadatak svakog načelnika i gradonačelnika da svojim mještanima osigura izgradnju adekvatne, prije svega, komunalne infrastrukture. Ministricu smo pitali i o, trenutno najvažnijem i najpopularnijem problemu s kojim se uhvatila u koštac, legalizaciji. – Rok za predaju zahtjeva ostaje 30. lipnja i neće se pomicati ni sata. Još jednom i ovim putem pozivam ljude da predaju zahtjeve na vrijeme. Vozeći se kroz Zagorje vidjela sam brojne reklame tvrtki za legalizaciju što znači da su Zagorci ozbiljno shvatili nužnost legaliziranja bespravno sagrađenih objekata – zaključila je Mrak Taritaš.

Mrak Taritaš: U ovom obilasku Zagorja vidjela sam mnogo pozitivnih stvari. Zagorci imaju mnogo volje, želja i ambicija. Pri posjetu sjevernijem djelu županije, vidjela sam da se čezne za izgradnjom infrastrukture, a ovdje u Zaboku sam imala priliku vidjeti realizaciju izgradnje brojnih korisnih objekata

Skip to content