Novosti

POSLJEDNJI POZDRAV GĐI ŠTEFANIJI KERESTEŠ

Preminula je gospođa Štefanija Keresteš (26.09.1938.-22.06.2019.) bivša potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka u sazivu 2013.- 2017., članica Poglavarstva Krapinsko -zagorske županije u sazivu 2005.-2009., predsjednica Udruge za borbu protiv raka «Zlatno srce», jedna od osnivačica Gradske i Županijske organizacije HSU-a, politički, društveno aktivna, svima nama poznata po humanitarnom radu. Dobitnica Povelje Grada Zaboka za izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju grada 2004. i Plakete za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu 2012.

Ispraćaj gđe. Štefanija Keresteš u krematorij je u srijedu, 26. 6. 2019. u 17,30 sati na gradskom groblju u Zaboku, a polaganje urne u krugu obitelji će biti na groblju u Krapini.

Gospođa Štefanija Keresteš, ptt oec. rođena je 1938. godine u Krapini, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Po završetku školovanja 1957. godine zaposlila se u Radnoj PTT jedinici u Krapini. Uz rad se školovala i završila Višu PTT školu u Zagrebu i stekla zvanje PTT ekonomist. Osnivanjem OOUR-a PTT Zabok, premještena je u Upravu OOUR-a, gdje je ostala sve do odlaska u mirovinu 1991. godine.

Godine 2001. poslije operacije u Institutu za tumore u Zagrebu donijela je odluku, da svoj život posveti humanitarnom radu – borbi protiv raka, osobito ranom otkrivanju te bolesti, kada još postoje šanse da se izliječi.

Već koncem 2001. godine pokreće inicijativu i sa grupom ljudi dobre volje osniva Udrugu za borbu protiv raka «Zlatno srce», koja djeluje na području naše županije. Udruga je pod vodstvom predsjednice gospođe Štefanije Keresteš organizirala veći broj predavanja na temu ranog otkrivanja raka, osnovano je devet podružnica na području Zagorja. U relativno kratkom vremenu, zahvaljujući velikom zalaganju gđe Štefanije, udruga je prikupila sredstva i nabavila uređaj za rano otkrivanje raka dojke MAMOGRAF i CTG aparat za praćenje stanja djeteta za vrijeme trudnoće i poroda koji su poklonjeni Općoj bolnici Zabok. Za pacijentice Rodilišta u Zaboku, nabavljen je televizor, ultrazvučni 4D aparata za rano otkrivanje raka kod žena i muškaraca.Tijekom godina udruga je prikupljala sredstva humanitarnim akcija: Dan narcisa, Mali gastro, koncertima, aukcijama slika, a prikupljenim sredstvima nabavljena je medicinska oprema za rano otkrivanje raka. Gđa Štefanija je organizirala i niz edukativnih aktivnosti za stanovništvo o važnosti ranog otkrivanja raka i druge humanitarne akcije.

Preko Udruge za borbu protiv raka ‘Zlatno srce’ organizirala je humanitarna druženje s mladim osobama s poteškoćama u razvoju Sunce iz Zaboka, Katarinčica iz Krapine i Društvom multiple skleroze u KZŽ, što je za nju bila posebna radost i veselje. Uvijek je isticala kako je plesala s djecom i koliko vole svoju tetu Štefaniju.

Gđa. Štefanija Keresteš svoj život je posvetila borbi protiv raka i brigom za potrebite, isticala se neiscrpnom energijom i snažnom voljom, ništa ju nije moglo spriječiti da čini dobro pa su je sugrađani s pravom nazivali «pogonskom energijom» Udruge.

Svakako treba naglasiti da je jedna od osnivačica Gradske organizacije HSU i Županijske organizacije HSU. Krasilo ju je poštenje i što drži do dane riječi, uvijek spremna iskreno iznijeti svoje stavove, beskompromisna i dosljedna, radišna i savjesna, neumorna. Svoju dužnost potpredsjednice Gradskog vijeća Grada Zaboka savjesno je obavljala i zastupala interese umirovljenika. Ništa ju nije moglo zaustaviti, osim bolesti.

Izgubili smo poštovanu i dragu suradnicu, nadasve vrijednu humanitarnu aktivisticu.

Velika joj hvala na svemu što je učinila za svoj grad i svoje sugrađane. Upućujemo izraze iskrene sućuti obitelji i rodbini.

Počivala u miru !

Gradonačelnik, Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek

Gradsko vijeće Grada Zaboka

Predsjednik vijeća, Žarko Ivančić,

Potpredsjednici: Nevenka Gregurić i Ernest Oremuš

Gradska uprava Grada Zaboka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content