Novosti

Poslovi Plavinke i Komunalnog se ne preklapaju

I Turk i Končevski smatraju da su Zabočke kronike dio političke igre te da interpretiraju informacije o poslovanju Komunalnog i Plavinke na potpuno neistinit način

-Plavinska i Komunalno Zabok preozbiljne su tvrtke da ih se blati – započeo je naš razgovor Rajko Turk, direktor tvrtke Komunalno Zabok misleći na informacije iznesene u dva letka pod nazivom Zabočke kronike koje su građani Zaboka prije nekoliko dana dobili u svoje poštanske sandučiće.

Tko se čime bavi?

Da su se barem autori letaka potpisali pa da znamo kome možemo reći da su napisani podaci netočni -dodao je Turk. Krešimir Končevski nadovezao se rekavši kako se dugo provlači želja da se podaci o poslovanju dviju tvrtki koji su dostupni javnosti, anonimno izvrću i stavljaju u krivi kontekst. Budući da mnogima nije jasno koji su poslovi u ingerenciji Plavinke, a koji u ingerenciji Komunalnog te da se nekad sugerira kako bi se te tvrtke trebale spojiti, zamolili smo čelne ljude tih dviju tvrtki objasne još jednom čime se koja tvrtka bavi. -Komunalno Zabok posluje na području Grada Zaboka te okolnih općina, Bedekovčine, Krapinskih Toplica, Sv. Križa Začretja i Velikog Trgovišća. Naša djelatnost je zbrinjavanje komunalnog otpada, vođenje investicija na izgradnji i održavanju javne odvodnje, održavanje tržnica na malo i upravljanje stambeno-poslovnim objektima. Grad Zabok ima 25 % udjela u našem vlasništvu – objasnio je Turk te dodao da se poslovi Komunalnog i Plavinke u nijednom segmentu, kako u pružanju usluga, tako ni u vlasničkoj strukturi, ne preklapaju. Krešimir Končevski objasnio je da je Plavinka obavlja poslove poput čišćenja javnih površina, održavanja sportskih terena i zelenih površina, održavanje groblja, regulaciju parkirališta te ostalim komunalnim poslovima prvenstveno na području Zaboka. – Posebno se puno govori o tome da Plavinka ne čisti dobro snijeg. Moram ponovno reći kako je u nadležnosti Plavinke čišćenje isključivo nogostupa, a prioritet su nam oni koji vode prema školi, vrtiću, bolnici i tvrtkama u kojim građani rade. Tvrdim da to radimo najbolje u Zagorju- naglasio je Končevski. Rajko Turk napomenuo je da se cijene usluga Komunalnog Zabok godinama nisu mijenjale te da građani ni u jednom segmentu nisu zakinuti. Objasnio je da su prihodi Komunalnog na ukupnoj razini njegova djelovanja 8,5 milijuna kuna te da to nisu prihodi samo grada Zaboka kako se tvrdi u Zabočkim kronikama. Točnije, građani i gospodarstvo Zaboka sudjeluju u godišnjem prihodu sa 2, 8 milijuna kuna s osnova zbrinjavanja komunalnog otpada.

Otvoreni za kritike i prijedloge

Končevskog i Turka pitali smo kako komentiraju tvrdnje na Gradskim vijećima da su im putni troškovi preveliki. – Moji putni troškovi nisu megalomanski i ja sam već izvješće predao u Grad budući da su ga tražili pojedini vijećnici. Sporno je i službeno vozilo Komunalnog, BMW. Moram reći da je to auto star sedam godina i koji je već u doba kupnje koštao manje od 200 tisuća kuna. To je model BMW 300 koji nema nikakve dodatne opreme i stvarno ne shvaćam u čemu je problem – istaknuo je direktor Komunalnog. Krešimir Končevski također je naglasio da Plavinka nema posebno službeno, nego je to ujedno i radno vozilo, koje koristi za obilazak terena, nabavu, prijevozmaterijala, alata i dr. Taj auto je prošle godine bio odjavljen i u kvaru 4 mjeseca. – To nije vozilo s kojim se može putovati na dulje relacije jer je star 12 godina i u dotrajalom stanju. Često koristim privatno vozilo za potrebe posla i bez naknade. Zalažem se da se troškovi Uprave Plavinke usporede s troškovima drugih poduzeća u vlasništvu lokalnih jedinica. Tada bi dobili pravu sliku –objasnio je Končevski. Oba su direktora na kraju razgovora naglasila da zbog različite prirode posla, vlasničke strukture i organizacije, spajanje Plavinke i Komunalnog ne da ne bi donijelo uštede, nego bi poskupjelo i zakompliciralo poslovanje i jedne i druge firme. -Sve one koji imaju bilo kakve konstruktivne kritike i prijedloge vezane uz naš rad, pozivamo da nam se jave – zaključili su Turk i Končevski.

Končevski:Posebno se puno govori o tome da Plavinka ne čisti dobro snijeg. Moram ponovno reći kako je u nadležnosti Plavinke čišćenje isključivo nogostupa

Rajko Turk je objasnio da su prihodi Komunalnog na ukupnoj razini njegova djelovanja 8,5 milijuna kuna te da to nisu prihodi samo grada Zaboka kako se tvrdi u Zabočkim kronikama. Točnije, građani i gospodarstvo Zaboka sudjeluju u godišnjem prihodu sa 2, 8 milijuna kuna s osnova zbrinjavanja komunalnog otpada.

Turk: Tvrdnja da Komunalno vodi HDZ notorna je laž. Vodi je uprava s direktorom i Skupštinom društva i to vrlo uspješno. Što se tiče mog statusa u HDZ-u, samo sam član, bez sudjelovanja u bilo kojem tijelu stranke, a razlog je neslaganje s politikom bivšeg i sadašnjeg vodstva.

Skip to content