Novosti

POSTIGNUT DOGOVOR Autobusni prijevoznici pristali su sufinancirati prijevoz učenika sa 17%.sti

KRAPINA – Odluku o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca na području Krapinsko-zagorske županije županica Sonja Borovčak donijela je još 19. rujna 2012. godine, a kojom bi Županija iz izvornih županijskih sredstava sufinancirala prijevoz učenicima.

Nakon brojnih sastanaka s predstavnicima prijevoznika, pregovora i zalaganja županice Sonje Borovčak za to da se učenicima omogući što niža cijena mjesečne karte, odnosno besplatan prijevoz do škole, postignut je dogovor.

Uz sufinanciranje 75% cijene mjesečne učeničke karte od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Krapinsko-zagorska županija će sufinancirati linijski autobusni prijevoz u visini od 4%, a željeznički prijevozu visini od 12,5% cijene mjesečne učeničke karte. Autobusni prijevoznici pristali su sufinancirati prijevoz učenika sa 17%. Županija poziva jedinice lokalne samouprave da preuzmu na sebe obavezu sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca sa svojeg područja s 4% za javno linijski autobusni prijevoz te s 12,5% za željeznički prijevoz. Od 1. listopada 2012. srednjoškolcma s područja Krapinsko-zagorske županije prijevoz do škole bit će besplatan.

Županica je uspjela kroz pregovore predstavnicima prijevoznika, Krunom Kroflinom i Josipom Benkovićem, postići dogovor o besplatnom prijevozu za učenike, što je itekako pozitivna odluka za sve roditelje koji će time značajno uštedjeti.

– Znatni napori su uloženi kako bi se postigao svima prihvatljiv dogovor, a najviše u korist našim učenicima i njihovim roditeljima. Drago mi je što smo uspjeli jer će to biti velik doprinos njihovom kućnom budžetu – rekla je Borovčak. Pozvala je i sve načelnike i gradonačelnike da se uključe u ovaj projekt kroz spomenuti postotak sufinanciranja javno linijskog autobusnog i željezničkog prijevoza.

Autobusni prijevoznici pristali su sufinancirati prijevoz učenika sa 17%. Županija poziva jedinice lokalne samouprave da preuzmu na sebe obavezu sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca sa svojeg područja s 4% za javno linijski autobusni prijevoz te s 12,5% za željeznički prijevoz.

Izvor: Zagorski list

Skip to content