Novosti

Poticaji za mikropoduzetnike

KRAPINA – U organizaciji Zagorske razvojne agencije d.o.o., a u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, Uprave za međunarodnu suradnju, Služba za potporu i investicije prošlog petka u prostorima Male dvorane Pučkog otvorenog učilišta Krapina održan je Okrugli stol na temu “Poticanje investicija na području Krapinsko-zagorske županije s naglaskom na prijedlogu novog Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja”.

Okrugli stol bio je namijenjen za poduzetnike i obrtnike s područja Krapinsko-zagorske županije. Na okruglom stolu sudjelovalo je pedesetak sudionika od čega tridesetak predstavnika obrta i trgovačkih društava s područja Krapinsko-zagorske županije. Nakon uvodnog dijela predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Uprave za međunarodnu suradnju, Služba za potporu i investicije, gđa. Ljiljana Zajc i g. Sani Ljubunčić održali su predavanje sudionicima okruglog stola na temu “Poticanje investicija na području Krapinsko-zagorske županije s naglaskom na prijedlogu novog Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja” koje je započelo s predstavljanjem postojećeg Zakona o poticanju ulaganja, nakon kojeg je uslijedilo predavanje o novom prijedlogu Zakona s naglaskom na promjene u odnosu na postojeći Zakon o poticanju ulaganja. U nastavku izlaganja istaknute su poticajne mjere novog Zakona kojima se potiču i olakšavaju ulaganja domaćih i stranih tvrtki s ciljem da se potaknu domaći gospodarstvenici te stvore uvjeti za jasno i konkurentno okruženje za strane ulagače. Pritom se poseban osvrt dao na poticaje za mikropoduzetnike (ulaganja od 50.000 eura), te činjenice kako će investitorimoći koristiti mogućnost umanjivanja stope poreza na dobit, carinske povlastice, poticaje za zapošljavanje i edukaciju, te za kapitalna ulaganja.

U drugom dijelu događanja predstavljeni su poslovni subjekti, prijavljeni sudionici okruglog stola te njihova postojeća i potencijalna investicijska ulaganja na području Krapinsko – zagorske županije. Prezentacija je bila uvod u interaktivni dijalog sudionika okruglog stola i predstavnika Ministarstva o poticajnim mjerama predviđenim novim Zakonom i njihov utjecaj na daljnji razvoj investicijskog ulaganja.

Budući su se ovom prigodom prijavili i obrti sa svojim predloženim investicijskim projektima ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju na nove pogodnosti koje novi Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja nudi, te pozivamo sve članove kojima u svom poslovanju planiraju izvršitiinvesticijska ulaganja od 50.000 eura, a kojasuobuhvaćenaproizvodno-prerađivačkim, razvojno-inovacijskimaktivnostima, aktivnostimaposlovnepodrške, aktivnostimauslugavisokedodanevrijednostiiturističkimaktivnostimada prihvate poziv Zagorske razvojne agencije i resornog Ministarstva, te prijave svoje investicijske projekte.

Izvor: Zagorski list

Skip to content