Novosti

Potpisan Sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje Turističke zajednice područja Srce Zagorja

U ponedjeljak, 14.11.2016. g. potpisan je Sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove turističke zajednice područja koja će se zvati Turistička zajednica područja Srce Zagorja. Sporazum su potpisali gradonačelnici Grada Zaboka Ivan Hanžek i Grada Pregrade Marko Vešligaj te načelnici Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić, Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos i Općine Bedekovčina Darko Ban.

Važeći Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma daje mogućnost formiranja TZ područja, što je podržano i Masterplanom razvoja turizma Krapinsko – zagorske županije. Potpisnici su suglasni da će se osnivanjem turističke zajednice područja omogućiti jačanje postojećih te stvaranje novih turističkih projekata i programa te postizanje efikasnosti koncentriranjem ideja u svrhu financiranja kroz javne pozive institucija RH i fondove EU. Aktivnosti Turističke zajednice područja Srce Zagorja bit će usklađene s ciljevima TZ Krapinsko – zagorske županije, unutar slogana i vizije „Zagorje – bajka na dlanu“ i direktive Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Sjedište turističke zajednice područja bit će u Krapinskim Toplicama. U aktivnostima TZ područja ravnomjerno će biti zastupljeno svih 5 JLS-a. U obraćanju prisutnima načelnik Krapinskih Toplica, koji će prvi obnašati mandat predsjednika novoformirane TZ područja, zahvalio se na pomoći Turističkoj zajednici Krapinsko – zagorske županije te gradskim i općinskim vijećima i skupštinama trenutno aktivnih turističkih zajednica.

Cilj udruživanja u turističku zajednicu područja je kreiranje jedinstvenog turističkog proizvoda temeljenog na zajedničkoj tradiciji i geografskoj povezanosti pet općina i gradova koje na geografskoj karti Hrvatskog zagorja tvore oblik srca te progresivniji razvitak destinacije Srce Zagorja. „Zajedno smo jači“, slažu se svih pet aktera ove priče.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content