Novosti

POTPISANI UGOVORI: Nakon energetske obnove, ušteda u zabočkoj osnovnoj školi iznosit će 57%

Rok za završetak radova je 6 mjeseci, a oni su vrijedni više od 8,5 milijuna kuna

Danas je u prostorima Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog potpisan ugovor o energetskoj obnovi najveće škole na području naše županije. Ugovor su potpisali župan Željko Kolar i Martina Valentić ispred tvrtke Tim – Color iz Zagreba. Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar istaknula je kako je proveden otvoreni natječaj javne nabave za radove na energetskoj obnovi OŠ K.Š.Gjalskog, a zaprimljene su četiri ponude. – Ekonomski najpovoljnija ponuda bila je ona tvrtke Tim – Color iz Zagreba u iznosu 8 milijuna 531 035 kuna. Ponuda je iznad procijenjene vrijednosti u iznosu od 637 tisuća kuna te se time financijsko učešće Krapinsko – zagorske povećava. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša, odnosno iz Strukturnih investicijskih fondova u iznosu od 4,7 milijuna kuna sredstava, 2,5 milijuna kuna dobivena su od Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU, a 1,5 milijun kuna su vlastita sredstva naručitelja – istaknula je Mlakar.

Svoju sreću što kreće realizacija ovako velikog projekta nije krio ni ravnatelj zabočke osnovne škole Tomislav Polanović. Kaže, riječ je o najvećoj školi na području županije, a dokumentacija je bila gotova još prije sedam godina. – Zadovoljni smo što nas Županija prati u svim našim projektima. Škola vapi za obnovom jer imali smo velike gubitke i zgrada je zaista u lošem stanju. Škola zapravo nikad nije dokraja dovršena, a ovim će projektom biti omogućeno da i djelatnici i školarci imaju dobre uvjete za rad – rekao je ravnatelj Polanović.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekao je kako je ovo samo još jedan u nizu velikih ulaganja u školstvo koji se događaju na području grada Zabok. – Moram spomenuti izgradnju škole u Martinišću, tu je sada i energetska obnova škole, a ono čemu se također veselimo je projekt izgradnje Centra za komptencije u turizmu i ugostiteljstvu za koji se nadamo da će se realizirati – dodao je Hanžek. Na njegove riječi nadovezao se župan govoreći kako je projekt Centra za kompetencije u turizmu i ugostiteljstvu ovih dana prijavljen Ministarstvu obrazovanja te kako se svi nadaju pozitivnom odgovoru i početku radova na proljeće 2019. godine.

-Kada je u pitanju energetska obnova ove škole, očekujemo uštedu od 57% što će nam omogućiti da od tih sredstava školi nabavimo i neka suvremena pomagala koja će im unaprijediti rad, ali i da ulažemo u druge škole – naglasio je Kolar uz riječi da ga posebno veseli što će se unutar desetak dana potpisati ugovor za energetsku obnovu škola u Pregradi i Humu na Sutli.

Dobivena su odobrenja i potpisani su ugovori i za radove na energetskoj obnovi škola u Gornjoj Stubici i Kumrovcu koji će se, prema riječima župana, odvijati iduće godine. Naglasio je kako se očekuju i pozitivna rješenja za Srednju školu Bedekovčina te Srednju i osnovnu školu Konjšćina, ali i dodao da se investicije u energetsku obnovu penju na iznos od 60 milijuna kuna. –To su brojke kojima se ne može baš svatko pohvaliti. Moram reći da će kroz nekoliko dana ići i javni poziv za izgradnju sportske dvorane u Zlatar Bistrici – nadodao je župan.

Valja spomenuti kako je rok za dovršetak radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog šest mjeseci te da se izvođač radova uvodi u posao u utorak u 8 sati.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content