Novosti

Potpisn ugovor za JUMICAR

Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek i Fehim Alagić, predstavnik programa JUMICAR potpisali su danas u Krapini ugovor o daljnjoj provedbi tog preventivnog programa.

U našoj županiji JUMICAR se provodi od 2016. godine, te je u periodu 2016. -2017. godine educirano 2.114 učenika 2. razreda osnovnih škola. U 2018. godini u edukaciji će sudjelovati učenici 28 osnovnih škola, odnosno 979 učenika 2. razreda. – Osnovne škole su podijeljene u 10 grupa, od kojih će se u proljetnom terminu educirati 4 grupe, a u jesenskom terminu 6 grupa. Županija je s jedinicama lokalne samouprave izdvojila 50 tisuća kuna za provođenje tog programa – rekao je Ferek – Jambrek uz pohvale Odboru za sigurnost u prometu. Upravo se ispred tog odbra okupljenima obratio Ivan Jelenčić rekavši kako se bavi edukacijom djece za što sigurnije ponašanje u prometu. – Provodili smo projekt polaganja ispita za bicikle, a po vrtićima provodimo i mini natjecanje o sigurnosti u prometu. Jako smo zadovoljni i suradnjom s projektom JUMICAR – istaknuo je Jelenčić.

Fehim Alagić iz JUMICAR – a istaknuo je kako taj program korijene vuče iz Finske, a od 2013. se provodi i u Hrvatskoj. – Program sadrži i teorijski i praktični dio, a u tome sudjeluje i prometna policija, Crveni križ i vatrogasci. Drago mi je da je i nova Županija prepoznala ovaj projekt – istaknuo je Alagić.

Valja reći da se prva edukacija planira održati 22. ožujka, domaćin će biti OŠ Desinić, a gostujuća škola OŠ Veliko Trgovišće (zajedno s područnim školama).

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content