Novosti

Povežimo se! – međunarodna suradnja ŠUDIGO i Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije iz BIH

Povežimo se! – međunarodna suradnja ŠUDIGO i Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije iz BIH

Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i ove školske godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja odobreno je sufinanciranje projekta koji je usmjeren provođenju međunarodne suradnje škola. Glavni cilj projekta je povezivanje mladih osoba različitih kulturnih i društvenih cjelina na temelju njihova obrazovanja i kreativnosti u području istovrsnih programskih sadržaja – umjetnosti i multimedije.

Ovogodišnji projekt pod nazivom „Povežimo se“ provodi se u suradnji sa Srednjom tehničkom školom grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije iz Ilidže u Bosni i Hercegovini. Krajem ožujka planiran je odlazak ukupno 12 učenika drugih i trećih razreda medijskih tehničara koji bi trebali biti smješteni u obiteljima učenika škole partnera, a u pratnji tri nastavnice škole: Barbare Hanjilec, Tamare Bilankov, Valentine Petric-Klaužer te ravnateljice Božice Šarić.

Jedan od zadataka je kreiranje izložbe u izložbenom salonu u prostoru škole domaćina gdje će se postavit umjetnički i multimedijalni radovi učenika. Obilaskom škole i sudjelovanjem na nastavnim satovima pojedinih predmeta, učenici Šudigo – Zabok predstavit će Hrvatsko Zagorje, KZŽ, Grad Zabok i školu te razmijeniti iskustva s učenicima i nastavnicima srodne strukovne škole iz BiH.

Povezivanjem učenika i nastavnika uspostavit će se daljnja suradnja škola te dogovoriti povratni susret u Zaboku sljedeće školske godine. Uz samu školu, učenici i nastavnici ŠUDIGO Zabok posjetit će i Akademiju scenskih umjetnosti te Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Sarajevu, upoznati se sa poviješću, kulturnim i prirodnim znamenitostima Sarajeva obilaskom grada i Vrela Bosne. Susretom sa Hrvatskim kulturnim društvom Napredak učenici će osvijestiti važnost očuvanja vlastitog kulturnog i nacionalnog identiteta.

Provedbu cjelokupnog projekta prati i eTwinning projekt istog naziva koji je pokrenut u svrhu olakšane provedbe planiranih aktivnosti i pripreme sudionika za četverodnevni posjet Bosni i Hercegovini, a međusobna komunikacija između nastavnika i učenika provodi se korištenjem skype, video sastanakaputem društvenih mreža i drugim oblicima on line komunikacije.

Pripremila: Božica Šarić, prof. ravnateljica

Skip to content