Novosti

Povodom Dana Grada Zaboka gradonačelnik Hanžek istaknuo najvažnije projekte

‘Imat ćemo više problema s pronalaskom radnika nego s dovođenjem investitora’

Povodom Dana Grada Zaboka, koji će se obilježiti nizom događanja, ali i svečanom sjednicom Gradskog vijeća 20. svibnja, u razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom spomenuli smo one najvažnije projekte na kojima se radilo u proteklom razdoblju, ali i istaknuli neke buduće projekte koji će se realizirati.

U srpnju gotova dvorana, u lipnju vodosprema

Najveća investicija na području Zaboka svakako je sportska dvorana čija se izgradnja već dugo očekuje i priželjkuje. Prema gradonačelnikovim riječima, radovi bi u srpnju definitivno trebali završiti. – Evo, zadnje što znam jest da je na gradilište stigao lift, zadnji komadi stolarije i radijatori. Postavljeni su klima uređaji, kao i trećina obloga. Nedavno je održan i sastanak vezan uz izgradnju i obnovu ceste koja vodi prema KTC – u, prema gimnaziji i prema dvorani tako da će uskoro i ti radovi krenuti – istaknuo je Hanžek.

Drugi važni projekt koji se ostvaruje na području grada jest izgradnja vodospreme. Riječ je o projektu koji će biti završen u roku, odnosno u lipnju ove godine. – Osim impozantnog objekta koji će osim svoje funkcije kada je vodoopskrba u pitanju, nuditi i neke dodatne sadržaje poput vidikovca, bit će postavljen križ na mjestu gdje je bila prva zabočka crkva koja je srušena u potresu.

U sklopu projekta osigurana su sredstva i za pristupnu cestu, kao i za parkiralište – istaknuo je gradonačelnik dodajući da će se realizirati još jedan rekreativni sadržaj kada je vodosprema u pitanju. Planira se, naime, izgradnja i uređenje pješačke staze od stare zgrade općine do Varaždinske ulice, pa od tamo do vrha vodospreme. Izgradnja građevine poput vodospreme je zapravo, ističe zabočki gradonačelnik, svojevrsno vraćanje duga Zaboku od strane Zagorskog vodovoda obzirom na sve ono što je Grad učinio za razvoj vodovoda kroz desetljeća.

Mnogo upita za gospodarsku zonu

Izrazito važan projekat svakako je i spojna cesta od Zaboka do Svetog Križa Začretja koja bi, kako ističe Hanžek, trebala biti gotova u srpnju. – Svi su radovi većinom gotovi no mi smo zahtijevali da se postavi rasvjeta na kružnom toku kod stanice za tehnički pregled obzirom da novi zakon nalaže da on mora biti osvjetljen – objasnio je Hanžek.

Naglašava, unatoč padu prihoda od 6 % , Grad je redovito izvršavao sve obveze, od onih u kulturi, sportu, socijali, kao i komunalne djelatnosti. Veseli i činjenica što interes za zabočku gospodarsku zonu raste i što se, prema Hanžekovim riječima, javljaju novi investitori. – Naša je zona nagrađena i od strane struke kao najbolja, a možda najrelevantniji pokazatelj koliko je dobra jest količina nova uložena po jednom otvorenom radnom mjestu. Mi smo po tom pokazatelju jedni od najboljih u državi obzirom da je naše jedno radno mjesto, ako sagledamo investiranje, koštalo 18.500 kuna. Imat ćemo više problema s pronalaskom radne snage nego s dolaskom investitora – objasnio je gradonačelnik Zaboka.

Osvrnuo se i na priznanja Grada Zaboka koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici. Povelja će ove godine biti dodijeljena Osnovnoj glazbenoj školi pri OŠ K.Š. Gjalskog za izniman doprinos u odgojno obrazovnom radu te razvoju i unaprjeđenju kulture grada Zaboka i okolice. Plakete će pak biti dodijeljene Ivanu Kšeneku, dirigentu Puhačkog orkestra DVD Špičkovina za izuzetan doprinos u odgojno – obrazovnom radu i uspješnom vođenju orkestra te Ivanu Tršinskom za izuzetan doprinos u počecima razvoja Zagorskog vodovoda, ali i drugim društvenim djelatnostima. – Smatram da je glazbena škola uistinu zaslužila priznanje za svoj dugogodišnji rad za mlade generacije.

Kolektiv koji tamo radi izrazito je entuzijastičan i trudi se maksimalno. Isto je tako i s dirigentom Kšenekom koji je uistinu veliki radnik i entuzijast te je priznanje apsolutno zaslužio. Odlučili smo priznanje dodijeliti i Ivanu Tršinskom koji se istaknuo u brojnim društvenim, kulturnim i gospodarskim poljima – zaključio ja Hanžek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content