Novosti

Povodom Međunarodnog dana operacijskih sestara – Dan otvorenih vrata operacijskog odjela OB Zabok

U OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana u subotu, 17. veljače 2018. godine povodom Međunarodnog dana operacijskih sestara, održan je Dan otvorenih vrata operacijskog odjela.

Bolnicu su tom prilikom posjetili župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar te njegova zamjenica Jasna Petek. Župan Kolar čestitao je sestrama njihov dan, ali i čestitao svim djelatnicima bolnice na naporu koji ulažu. „Uz ovakve uvjete kakve imamo u Općoj bolnici Zabok i fenomenalni stručni kadar, dolazimo do toga da sve više ljudi iz svih krajeva Hrvatske dolaze na liječenje i na operativne zahvate. Posebno je bitno da znanje, entuzijazam i energiju koju ulažu djelatnici, pratimo s nabavom opreme. Kroz operativni program Konkurentnost i kohezija povukli smo 15, 3 milijuna kuna za opremu što će olakšati rad liječnicima, ali ubrzati oporavak pacijentima“, rekao je župan Kolar. Na novinarsko pitanje o nedostatku liječničkih kadrova, župan Kolar odgovorio je kako je to problem u čitavoj Hrvatskoj no kako je Županija odlučila taj problem početi rješavati kroz stipendije, a spomenuo je i inicijativu Vlade da se počnu graditi stanovi koje bi se davali na korištenje doktorima. Još jedno od pitanja bilo je problem klimatizacije bolnice. Naime, neki sektori bolnice još uvijek nisu klimatiziranu što za ljetnih mjeseci stvara probleme i za pacijente i za osoblje. „Klimatizacija je bila u prvobitnom projektu no to je tada bio nadstandard i nije se mogao platiti. Moram reći da ravnatelj bolnice i njegov tim već imaju gotovo dovršen projekat klimatiziranja. Mi mi ćemo ga sigurno financirati – da li kreditom ili iz decentraliziranih sredstava, a možda postoji mogućnost i financiranja iz EU fondova“.

Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina rekao je da je u zadnje tri godine broj pacijenata povećan s 300 na 400 tisuća na godišnjoj razini. „Samim time smo povećali i broj operacija, kojih je skoro dvije tisuće više, odnosno, nešto manje od deset tisuća, i to su impozantne brojke. U operacijskom dijelu u kojem se nalaze četiri operacijske sale, gdje se rade veći zahvati, odradili smo 7,5 tisuća operacija, a ostale manje operacije izvode se u dvije sale koje su dislocirane iz ovog operacijskog trakta“, rekao je Vančina, dodavši i kako se svaki tim, od liječnika do sestara, anestezioloških tehničara i instrumentarki uvijek trudi pacijentima pružiti najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

Izvor:www.kzz.hr

Skip to content