Novosti

[POZIV BRANITELJIMA] Odazovite se na besplatne sistematske preglede u OB Zabok

Program se provodi na području čitave Republike Hrvatske u svim općim i županijskim bolnicama i kliničkim centrima od 2017. godine, a uključuje laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne te specijalističke preglede.

Ministarstvo hrvatskih branitelja posebnu pažnju posvećuje zaštiti i očuvanju zdravlja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Program preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, čiji su nositelji Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva, usvojen je od strane Vlade Republike Hrvatske. Sudionici u provedbi su sve županijske i opće bolnice kao i klinički bolnički centri s područja cijele Republike Hrvatske te Hrvatski zavod za javno zdravstvo radi provođenja analize dobivenih podataka. U suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva zdravstva program preventivnih sistematskih pregleda uspješno se provodi od 2016. godine.

Program se provodi na području čitave Republike Hrvatske u svim općim i županijskim bolnicama i kliničkim centrima od 2017. godine, a uključuje laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne te specijalističke preglede. Organizacijom preventivnih sistematskih pregleda u cilju što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, želimo skrenuti pozornost populaciji hrvatskih branitelja na važnost ranog otkrivanja odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti te motivirati hrvatske branitelje da aktivno sudjeluju u očuvanju, unapređenju i kontroli svog zdravlja.

Preventivni sistematski pregledi u Krapinsko – zagorskoj županiji održavat će se tokom 2019. godine u Općoj bolnici Zabok, i bolnici hrvatskih veterana, Bračak 8, 49210 Zabok. – Pozivamo Vas da se radi očuvanja, unapređenja i kontrole svog zdravlja odazovete našem pozivu na preventivni pregled – poziva Ministarstvo.

Za prijavu i sve potrebne informacije obratite se područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja ili županijskom centru za psihosocijalnu pomoć, osobno dolaskom na adresu Frana Galovića 1c u Krapini ili pozivom na broj telefona 049/373-336.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content