Novosti

Poziv na 22. Smotru dječjeg folklora KZŽ u Zaboku 24. 2. 2018. u 17,00 sati u OŠ

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ i Ansambla Zabok, u subotu, 24. veljače, 2018. u OŠ Zabok će se održati 22. Smotra dječjeg folklora Krapinsko – zagorske županije.

Na Smotri će nastupiti sedamnaest dječjih folklornih skupina iz dvanaest kulturno – umjetničkih društava, koje će se predstaviti izvedbama folklorne građe primijenjene djeci. Najzastupljenije će biti dječje igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja, ali mali folkloraši prezentirat će posjetiteljima i tradicijsku baštinu Međimurja, Podravine, Slavonije i Dalmacije.

Nastupe skupina sa stručnog aspekta već dugi niz godina prati istaknuti poznavatelj dječjeg folklora, selektor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Goran Knežević, koji će odabrati najuspješnije skupine za predstavljanje županije na Smotrama i festivalima više razine.

Smotra dječjeg folklora KZŽ održat će se u prostoru Osnovne škole K. Š. Gjalskog, s početkom u 17 sati.

Organizacijom Smotre ZAKUU KZŽ potiče dječje aktivnosti na području kulturno-umjetničkog amaterizma i razvijanju senzibiliteta kako za tradicijsku kulturu, tako i za društveni rad u cjelini.

Srdačno Vas očekujemo i veselimo se vašem dolasku

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content