Novosti

Poziv na besplatne radionice informatičke pismenosti za osobe treće životne dobi 25. 2. 2016.

Dana 25. veljačeu Gradskoj knjižnici K.Š. Gjalski u Zaboku u 18 sati Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjećuodržat će predstavljanje građanske akcije „Još smo uvijek željni znanja“ .

U okviru građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ Škola za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok provodi besplatne radioniceinformatičke pismenosti za osobe treće životne dobi „Još smo uvijek željni znanja“ s idejom podržavanja međugeneracijske solidarnosti, koja je prepoznata kao značajna za lokalnu zajednicu te financijski podržana. Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva ovu građansku akciju provodi na temelju Sporazuma o partnerstvu u provedbi proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj potpisanog sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Cilj akcije je senzibilizacija mladih i cjelokupne lokalne zajednice za potrebu stvaranja kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće životne dobi u interakciji s mladima te obogaćivanje načina života osoba treće životne dobi novim znanjima i vještinama putem informatičkog opismenjavanja. Sve predviđene aktivnosti planirane su u periodu od siječnja do ožujka 2016. godine.

Planiraju se provestitri akcijske informatičke radionice na kojima će sudjelovati sveukupno 25 osoba starije životne dobi u suradnji s mladim volonterima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Radionice će se održati od 17. do 19. ožujkau Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeći Zabok. U subotu 19. ožujka predviđena je svečana podjela potvrda za sudionike, zajedničko druženje i osvježenje.


Pozivamo sve zainteresirane da u četvrtak, 25. veljače u 18 sati dođu u Gradsku knjižnicu K.Š. Gjalski Zabok na predstavljanje ove građanske akcije.

Skip to content