Novosti

Poziv na humoristično – satirične predstave na kajkavskom dijalektu „Ekologija“ i „Poštene žene“12. 10. 2017. u 19,00 sati u MMC Zabok

Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje gostuje u Zaboku, izvest će dvije humoristično – satirične predstave na kajkavskom dijalektu – „Ekologija“, autorice Mirjane Bobinec i „Poštene žene“, autorice Marije Winter.

Adaptaciju teksta i režiju za obje predstave potpisuje Boris – Roman Blažinić.

Glavni akteri u predstavi „Ekologija“ su dvije djevojčice Marica i Ružica, koje svojom jednostavnošću i neposrednošću „očitaju lekciju“ roditeljima, ali i baki i djedu o saznanjima o zdravom načinu života. Iako takva saznanja prvobitno nailaze na razumijevanje, kada ih treba provesti u djelo, nastaju zavrzlame.

Djelo „Poštene žene“, napisano je pedesetih godina prošlog stoljeća, netom nakon promjene vlasti, a time i naziva raznih institucija, titula i koječega drugog. Radnja je prožeta seoskim događanjima, tračevima i razmiricama dviju glavnih protagonistkinja, a kako to obično biva, sva ta gungula završava na sudu. Sa vremenskim odmakom, tekst je poprimio obilježja svevremenosti jer ljudi i njihovi karakteri se nisu puno promijenili i zapravo ih možemo susresti sa istim htjenjima, postupanjima i interesima i danas.

DOBRA ZABAVA I SMIJEH SU ZAGARANTIRANI !

Skip to content