Novosti

Poziv na koncert Abdul-Aziza Husseina i Valentine Čanžar

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK poziva vas na koncert

Abdul-Aziz Hussein, klarinetValentina Čanžar, klavir

SUBOTA, 10.02.2018. u 20 sati

VELIKA GALERIJA GRADA ZABOKA, Zivtov trg 10


Program:
Camille Saint-Saëns: Sonata za klarinet i klavir, op. 167

Edison Denissow: Sonata za klarinet solo

Tena Ivana Borić: A-D-H-D za klarinet solo

Claude Debussy: Première rhapsodie

Robert Schumann: Fantasiestücke, op.73

Biografije izvođača:
Abdul-Aziz Hussein
Usavršava se na Conservatoire à rayonnement régional u Versaillesu u klasi Philippa Cupera. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Davorina Brozića. Svoje glazbeno obrazovanje započeo je u Glazbenoj školi Zlatko Baloković u Zaprešiću, a nastavio u Srednjoj Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu, gdje maturira 2011. u razredu Bruna Philippa. Iste te godine upisuje studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Milka Pravdića. Tijekom studija bio je na međunarodnoj razmjeni studenata na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi Tadeja Keniga. Dobitnik je ukupno sedam 1. nagrada na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa od kojih su četiri na regionalnim, a tri na državnim natjecanjima. 2010. sudjeluje na izboru predstavnika Hrvatske za Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika u Beču. 2015. na Međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu laureat je u najvišoj kategoriji klarinetista. 2016. pobjednik je 5. natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Dobitnik je brojnih drugih nagrada kao što je Dekanova nagrada, nagrada HDS-a za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora Tena Ivana Borić: A-D-H-D, nagrada i priznanja Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Održao je brojne recitale u zemlji i inozemstvu od kojih su najznačajniji nastup na Glazbenim večerima u Sv.Donatu, Osorske glazbene večeri, Muzički bienale Zagreb te je nastupio solistički uz pratnju Simfonijskog orkestara Hrt-a i Simfonijskog puhačkog orkestara Oružanih snaga Republike Hrvatske. Sudionik je brojnih seminara kod eminentnih glazbenika i pedagoga kao što su Guy Deplus, Philippe Cuper, Mate Bekavac, Davor Reba, Nicolas Baldeyrou, Jože Kotar, Radovan Cavallin, Sharon Kam, Nicholas Cox, Chen Halevi, David Blumberg, Luis Gomes i dr. Surađuje s Hrvatskim komornim orkestrom i Zadarskim kvartetom klarineta.

Valentina Čanžar diplomirala je klavir na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu 2012. god. u klasi prof. Dalibora Cikojevića. Osnovno glazbeno obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića, područno odjeljenje u Zaprešiću, u klasi prof. Denize Matijević, a srednjoškolsko u Glazbenoj školi
Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u klasi prof. Ivanke Kordić. Zabilježila je niz nastupa i visokih nagrada na natjecanjima iz kojih izdvajadvije nagrade “Mira Sakač” za najboljeg mladog pijanista. Uz glasovir završila je i srednju školu trube kod prof. Krešimira Fabijanića u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog.Trenutno radi u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku kao učiteljica klavira i na Srednjoj školi za umjetnost dizajn grafiku i odjeću (glazbeni odjel) u Zaboku kao vanjski suradnik-korepetitor.

Pripremila: Bojana Birač

Skip to content