Novosti

Poziv na koncert ELIZABETE ADŽAGA (klavir) 2.12.2017. u 16:30

Poštovane/i,

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK poziva vas na koncert

Elizabeta Adžaga (klavir)

u subotu 2.12.2017. u 16:30 sati VELIKA GALERIJA GRADA ZABOKA, Zivtov trg 10

PROGRAM:

B. Bersa: Venecijanska Barkarola

A. Marcello/ J. S. Bach: Koncert u d-molu BWV 974

– Andante spiccato

– Adagio

– Presto

L. van Beethoven: Sonata op.110 u As-duru

– Moderato cantabile molto espressivo

– Allegro molto

– Adagio ma non troppo – Allegro ma non troppo

***

R. Schumann: Fantasiestücke op. 12

– Des Abends

– Aufschwung

– Grillen

– Warum

– In der Nacht

– Fabel

– Trames Wirren

– Ende vom Lied

S. Rachmaninoff: Etida-slika op.33 u d-molu

A. Scriabin: Etida op.42 br.5 u cis-molu

R. Shchedrin: A la Albeniz

______________________________________

BIOGRAFIJA:

ELIZABETA ADŽAGA rođena je 1994. u Zagrebu. Studentica je klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana.

Godinu 2015./2016. studirala je u klasi prof. Martina Hughesa na Universitat für Musik und Darstellande Kunst u Beču u sklopu Erasmus programa.

Klavir počinje u dobi od osam godina u klasi prof. Kristine Bistrović-Darvaš u glazbenoj školi ‘Blagoja Berse’ u Zagrebu gdje je uz prirodoslovno-matematičku V. gimnaziju i maturirala.

Sudjelovala je na mnogim natjecanjima i osvojila: na Međunarodnom natjecanju „Zlatko Grgošević“ prvu nagradu i nagradu kao najmlađi apsolutni pobjednik natjecanja (2006.).

Na „EPTA“ međunarodnom natjecanju u Osijeku osvaja treću nagradu u A kategoriji (2007.), a na Međunarodnom natjecanju „Citta di Gorizia“ u Italiji (2009.) osvojila je drugu nagradu. Na Međunarodnom natjecanju „Chopin Golden Ring“ u Sloveniji (2012.) osvojila je treću nagradu, a na međunarodnom memorijalu ‘Jurica Murai’ (2016.) drugu nagradu. Na Državnim natjecanjima u Dubrovniku (2007., 2009., i 2011., 2015.) osvaja druge nagrade, te prve i apsolutne nagrade na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji (2010., 2011., 2013., 2014.) u kategoriji dua, tria i kvinteta.

Od komorne suradnje ističe se suradnja s flautisticom Anom Batinicom (Prva flauta Zagrebačke filharmonije) gdje je primila je diplomu za korepetitora u sezoni 2014./2015. u Ciklusu mladih glazbenika mo. Vinko Lesić), te glasovitim svjetski priznatim basom Alexeiem Tanovitskim (solist Mariinskog teatra u St. Petersburgu) s kojim je otvorila festival ‘Pasionska baština’ u Zagrebu, te festival ‘Papandopulijana’ u Tribunju 2017.

Nastupila je kao solistica sa Zagrebačkom Filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski izvodeći prvi koncert S. Rahmanjinova uz dirigenta Matiju Fortunu, te sa St.Petersburg State Symphony orchestra u palači Belosselsky-Belozersky izvodeći zajedno sa sopranisticom Klasjom Modrušan

‘Chio mi scordi di te’ W. A. Mozarta uz dirigenta Mirana Vaupotića.

Sudjeluje na mnogim festivalima i koncertima diljem Hrvatske i Europe, održava recitale solo i u komornim ansamblima te snima za HRT u više navrata.

Pohađa majstorske tečajeve uglednih klavirskih pedagoga kao što su: Natalia Trull, Pascal Nemirovski, Naum Grubert, Grigory Gruzman, Noel Flores, Emanuel Krasovsky, Siavush Gadijev, Ruben Dalibaltayan, Martin Hughes i mnogi drugi.

S poštovanjem,
Bojana Birač
voditeljica galerije

Skip to content