Novosti

Poziv na koncert TRIO MADAM u srijedu, 11. 3. 2015. u Gradskoj galeriji, Zivtov trg 10/I u 18,30 sati

PROGRAM

  1. Aram Khatchaturian: Trio za violinu, klarinet i klavir u g-molu (15 min)

Andante con dolore, con molto espressione

Allegro

Moderato

  1. Wolfgang Amadeus Mozart: Kegelstatt trio KV 498 (arr. Trio Madam) (20 min)

Andante

Menuetto

Rondeaux: Allegretto

  1. Tomislav Uhlik: Odlazak zime za klarinet in B, violu (violinu) i klavir (11min)

Darius Milhaud: Suita za violinu, klarinet i klavir op. 157b (15min)

Overture

Divertissement

Jeu

Introduction et Final

Trio Madam u sastavu Barbara Polšek Sokolović (violina), Martina Prelec (klarinet) i Lucija Stanec (klavir) moderan je komorni sastav sastavljen od netipičnih instrumenata. Karakterističan je po neobičnom koloritu koji se odlično sklapa zajedno. Za ovaj sastav pisano je malo djela koja većinom pripadaju 20. stoljeću pa članice tria prilagođavaju i obrađuju skladbe iz različitih epoha. Trio djeluje od 2013. godine, a nastao je iz zajedničkih interesa i želja triju mladih, talentiranih i nadasve zainteresiranih glazbenica da publici prenesu ljepotu djela pisanih za ovaj nesvakidašnji sastav tria te svojim djelovanjem zainteresiraju domaće skladatelje na stvaranje novih djela. Trio bilježi nekoliko nastupa, od kojih valja istaknuti nastup u sklopu ciklusa koncerata u Galeriji Prica u Samoboru (svibanj 2014.). U srpnju 2014. predstavile su se publici u sklopu ljetnih večeri u Starom Gradu na Hvaru, a u ožujku 2015. će se predstaviti na koncertu ciklusa Tribine Darko Lukić u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Barbara Polšek Sokolović (Zagreb,1988.), nakon glazbenog školovanja u Ljubljani i Rogaškoj Slatini, diplomirala je i magistrirala studij violine u klasi prof. Gorana Končara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Članica je orkestra Jeunesses Musicales World Orchestra pod ravnanjem maestra Josepa Vicenta, međunarodnog sastava Euphony Youth Orchestra pod ravnanjem maestra Zoltana Kocsisa, International Cyprus Symphony Orchestra pod ravnanjem maestra Ayisa Ioannidesa i No borders Orchestra pod ravnajem maestra Premila Petrovića. S kojima je nastupala u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji, Kanadi, Španjolskoj, Kini i Cipru (Stephanien saal u Grazu, u dvorani ORF-a u Beču, Palači glazbe- MUPA u Budimpešti, u dvorani Ljubljanske filharmonije, Auditorio national u Madridu, Bilbao operi, Auditorio u Zaragozi, Auditorio de la Diputacion u Alicanteu, koncertnoj dvorani primjenjene umjetnosti u Pekingu, Strovolos Municipal Theatre u Nicosiji,te brojnim drugim).

Od siječnja 2012. godine zaposlena je u orkestru Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu. Također je honorarna članica hrvatskih orkestara i ansambala Simfonijski orkestra HRT-a, Varaždinski komorni orkestar, Hrvatski komorni orkestar i Orkestar Opere bb. S kojima je nastupala i snimala unutar Hrvatske i Italije. Mlađa je članica Zagrebačkih solista s kojima je nastupila na koncertima u Zagrebu i Rijeci. Već 2000. godine nastupa kao solistica s orkestrom Glazbene škole Vatroslav Lisinski, a ta se suradnja nastavila i kasnije. Svoje znanje usavršava kod uglednih violinista i pedagoga Pinchasa Zuckermana,Stefana Milenkovića,Matheosa Karioloua,Gorana Končara, Armina Sešeka, Eve Hühn i Evgenija Durnova. Godine 2009., kao stipendistica Erasmus programa, studira na Odjelu za glazbu i primjenjene umjetnosti Sveučilišta u Grazu u klasi prof. Eszter Haffner.

Osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojih vrijedi spomenuti prve nagrade na županijskim hrvatskim natjecanjima, druge nagrade na državnim hrvatskim natjecanjima i brojna priznanja na natjecanjima u Italiji i Sloveniji. Od komornih natjecanja treba spomenuti treću nagradu na natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji bez dobnih granica u duetu sa gitarom, te drugu nagradu na državnom hrvatskom natjecanju komorne glazbe u triju s violinom i klavirom u Rijeci. Održala je nekoliko samostalnih recitala, primjerice u ciklusu Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, na festivalu Starogradskog kulturnog ljeta na Hvaru,na Hvarskim ljetnim priredbama , na festivalu Nei Suoni dei Luoghi u Paviji, na festivalu Viškog kulturnog ljeta, te je nastupala na Zagrebačkim ljetnim večerima, u ciklusu Virtuoso, te na glazbenim večerima u Dubrovniku, Opatiji, Grožnjanu.U Stuttgartu 2006. godine nastupa kao predstavnica Glazbene škole Vatroslav Lisinski. Dobitnica je stipendije grada Zagreba od 2008. do 2011. godine.

Martina Prelec rođena je 1987. god. u Zagrebu. Svoje glazbeno obrazovanje započinje u klasi profesorice Vesne Radinčić u glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. 2006. upisuje studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi redovnog profesora Milka Pravdića. Diplomirala je 2011.

Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje osvaja prve nagrade i postiže visoke plasmane (Hrvatska, Italija). Redovito je sudjelovala na projektima Muzičke akademije kao komorni i orkestralni glazbenik.

Usavršavala se na majstorskim seminarima priznatih hrvatskih i svjetskih klarinetista: Radovan Cavallin (Španjolska), Philippe Cuper (Francuska), Jože Kotar (Slovenija), Ante Grgin (Srbija), Paolo Beltramini (Italija), Davor Reba (Hrvatska) i dr.

Od listopada 2011. radi u Privatnoj glazbenoj školi Bonar u Zagrebu, a od siječnja 2012. radi i u glazbenoj školi K. Š. Gjalski. Osim održavanja nastave i dalje se usavršava i aktivno koncertira. U suradnji sa klaviristicom Sandrom Kos nastupala je na Hrvatskom nacionalnom natjecanju Papandopulo u listopadu 2012.

Lucija Stanec rođena je 1988. u Zagrebu. Osnovno i srednje glazbeno školovanje završila je u glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru (prof. Davor Lahnit). 2006. upisuje studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavice Gvozdić gdje je 2011. diplomirala i magistrirala u klasi doc. Lovre Pogorelića. Za vrijeme studija godinu dana provodi na Univerzitetu za glazbu i izvođačke umjetnosti u Beču (prof. Noel Flores), u sklopu Erasmus-studentske razmjene. Dobitnica je visokih nagrada na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima. Nastupala je na festivalima „Samoborska glazbena jesen“ i „Senjske ljetne večeri“, u ciklusima Virtuoso i Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, u dvorani filozofskog fakulteta u Osijeku te koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ na koncertu najboljih mladih glazbenika. Održala je mnoge recitale u Hrvatskoj, nastupala kao solistica uz Zagrebački orkestar mladih, Mlađi tamburaški orkestar Ferdo Livadić, te izvela Klavirski koncert u e-molu F. Chopina uz Simfonijski orkestar Muzičke akademije i dirigenta Mladena Tarbuka. Aktivno djeluje kao komorni glazbenik.

Tijekom školovanja bila je stipendistica grada Samobora. Usavršavala se na seminarima uglednih klavirskih pedagoga R. Dalibaltayana, O. Cinkoburove, A. Valdme, S. Gadzijeva. Od 2011. zaposlena je kao profesor klavira u glazbenoj školi „Ferdo Livadić“ u Samoboru.

ULAZ SLOBODAN


Veselimo se Vašem dolasku !


Molimo Vas proslijedite poziv prijateljima i znancima.

Skip to content