Novosti

POZIV NA KONFERENCIJU

Konferencija “Stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji” održat će se 20. veljače 2015. godine u Termama Jezerčica (Donja Stubica) od 15 do 19:30 sati, a realizira se u okviru projekta “Građani i građanke imaju moć”. Cilj je konferencije predstaviti rezultate projekta, dati uvid u nacionalne politike i programe razvoja civilnog društva te započeti proces izradeStrategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Sam projekt “Građani i građanke imaju moć” imao je za cilj razviti održive i participativne demokratske mehanizme te unaprijediti participaciju građana/ki i organizacija civilnog društva u donošenju odluka na lokalnom i regionalnom nivou. U tom cilju kroz projekt je organiziran trening za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave za participativno odlučivanje, osnovan je Savjet za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije, donesen je Kodeks savjetovanja u postupcima donošenja općih akata u Krapinsko-zagorskoj županiji te je unaprijeđena suradnja savjetodavno-radnih tijela u Krapinsko-zagorskoj županiji koja se bave ranjivim društvenim skupinama. U tijeku je zadnja faza projekta koja ima za cilj informirati građane i građanke o procesu donošenja odluka u lokalnoj zajednici.

Razvoj civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji kroz projekt je dobio određen zamah, no veliki posao ostaje Savjetu za razvoj civilnog društva koji ima zadatak postaviti kvalitetne temelje za daljnji razvoj. Jedna od prvih aktivnosti koje će Savjet poduzimati je upravo izrada Strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji. Stoga ova Konferencija istovremeno predstavlja kraj jednog projekta i početak procesa izrade Strategije kao ključnog županijskog dokumenta koji će dugoročno trasirati put razvoja civilnog društva u Zagorju. Pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji te doprinesete daljnjem razvoju civilnog društva u KZŽ!

Molimo Vas da sudjelovanje na konferenciji potvrdite do 15. veljače na e-mail tajana.broz@cesi.hr.

Nositeljica projekta “Građani i građanke imaju moć” je CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, a partneri su Mreža udruga Zagor, Zaklada Giacomo Brodolini, Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec.

PROGRAM KONFERENCIJE

15:00-15:30

Pozdravna riječ, predstavnici/ce Krapinsko-zagorske županije

Predstavljanje rezultata projekta “Građani i građanke imaju moć”, Tajana Broz, CESI

Izazovi za budućnost:

Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, Jasna Petek, zamjenica župana KZŽ

Savjet za razvoj civilnog društva KZŽ, Ivana Radanović, predsjednica Savjeta

15:30-17:00

Panel: Jačanjem kapaciteta udruga do jakog civilnog društva – izazovi & perspektive, moderatorica Jasna Petek

oStela Fišer Marković, MA, Voditeljica Odjela za strateško planiranje, programiranje i informiranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske

oIgor Roginek, voditelj Programa JAKO

oŽeljka Leljak Gracin, predsjednica Savjeta za razvoj civilnog društva

17:30 – 17:50

Pauza za osvježenje

17:50-19:00

World cafe: Doprinosi za izradu Strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji, facilitatorica Tajana Broz, CESI

1.Financiranje udruga u KZŽ, moderator Zvonimir Babić, Klub mladih Donja Stubica “STUB-KLUB”

2.Razvoj volonterstva, moderatorica Jasenka Borovčak, Društvo Naša djeca Zabok

3.Filantropija i društveno odgovorno poslovanje, moderatorica Nataša Hlaban, ZARA

4.Jačanje civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji, moderatorica Ivana Radanović, Mreža udruga Zagor

19:00-19:30

Zaključci konferencije

19:30

Večera za sudionike/ce Konferencije

·Poziv i program konferencije

·Datoteka: poziv_konferencija_phtp~2.pdf

Skip to content