Novosti

Poziv na kreativnu radionicu novinarstva

Mreža udruga Zagor u sklopu projekta „Informiraj i kreiraj! 2.0“ organizira trodnevnu kreativnu radionicu novinarstva koja će se održati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Zaboku. Radionica se organizira u tri termina: 15., 16. i 22. veljače u terminu od 17 do 19 sati.

Predviđeno je sudjelovanje na svim radionicama. Radionica je namijenjena svim mladim osobama (od 15 do 30 godina starosti) koji žele naučiti kako prikupiti i obraditi informacije te ih poslati do ciljane publike. Na radionici će se govoriti o povijesti novinarstva, etici i slobodi medija, pravnoj regulativi te odnosima vlasti i novinara sa primjerima iz prakse. Uz teorijski, sudionici će raditi praktični dio gdje će se samostalno pismeno izraziti o njima aktualnim temama. Organizatori preporučaju sudionicima da ponesu vlastita prijenosna računala, kako bi što aktivnije mogli sudjelovati na radionici.

Informiraj i kreiraj! 2.0 – Kreativna radionica novinarstva

Mreža udruga Zagor u sklopu projekta „Informiraj i kreiraj! 2.0“ organizira trodnevnu kreativnu radionicu novinarstva koja će se održati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu (Zelena dvorana, Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok). Radionica će se održati u tri termina:15.2.2016., 16.2.2016. i 22.2.2016. godine u terminu od 17:00 do 19:00 sati. Predviđeno je da sudionici/ce sudjeluju na svim terminima radionice.

Radionica je namijenjena svim mladim osobama (od 15 do 30 godina starosti) koji žele naučiti kako prikupiti i obraditi informacije te ih poslati do ciljane publike. Na radionici će se govoriti o povijesti novinarstva, etici i slobodi medija, pravnoj regulativi te odnosima vlasti i novinara sa primjerima iz prakse.
Uz teorijski dio sudionici/ce će raditi praktični dio gdje će se samostalno pismeno izraziti o njima aktualnim temama. Preporučamo sudionicima/cama da ponesu vlastita prijenosna računala, kako bi što aktivnije mogli sudjelovati na radionici.

Radionicu će voditi Ljiljana Pavlina, profesorica filozofije i komparativne književnosti, koja ima dugogodišnje radno iskustvo u regionalnim i nacionalnim medijima, a djeluje i kao urednica, lektorica, redaktorica te voditeljica književnog programa književnih večeri.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Informiraj i kreiraj 2.0“, kojeg provodi Mreža udruga Zagor u okviru lokalnih info-centara za mlade sa partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Krapina, Udrugom ZAMISLI i Krapinsko-zagorskom županijom.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projektom se želi pridonijeti društvenom razvoju civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji kroz osiguranje temelja za osobni i profesionalni razvoj aktivnostima edukacije, predavanja, informiranja i osiguranja slobodnog vremena mladih osoba.
Više o projektu možete pročitati na: http://www.zagor.info/projekti/pregled/informiraj-i-kreiraj-2-0

Molim Vas da svoj dolazak potvrdite voditeljici projekta najkasnije do 10.2.2016. godine na jelena@zagor.info ili 097.711.31.94.

Skip to content