Novosti

POZIV NA MEĐUNARODNI TURNIR U CROSSMINTONU – ICO NATIONS CUP FINALE

Finale europskog Kupa nacija

Međunarodna crossminton federacija povjerila je Hrvatskom crossminton savezu i Sportsko rekreativnoj udruzi Zagorje iz Zaboka organizaciju finalnog turnira Europskog Kupa nacija u crossmintonu. Međunarodna federacija je Europu podijelila na 7 regija i pobjednici regionalnih natjecanja i država domaćin imaju pravo sudjelovati na završnom turniru. Uz njih pravo nastupa imaju i reprezentacije koje su prethodne godine osvojile jedno od prva dva mjesta na finalnom turniru. Tako su uz Hrvatsku pravo nastupa na ovogodišnjem finalnom turniru izborile Slovenija, Njemačka, Češka, Latvija, Španolska, Poljska, Nizozemska, Švedska i Turska. Svaku reprezentaciju sačinjavaju tri člana (dva muška i jedna ženska) plus dvije rezerve (po jedan muški i ženska).

Prema informacijama koje sam dobio od predsjednika Međunarodne crossminton federacije slovenca Matjaža Šušteršiča za sada su svoj dolazak potvrdile reprezentacije Njemačke, Slovenije, Češke i Hrvatske. Latvija i Španjolska su iz financijskih razloga otkazale nastup. Švedska i Turska još nisu definitivno potvrdili svoj nastup, dok od Poljske i Nizozemske mu još nije stigao nikakav odgovor.

Iz našeg saveza još nisam dobio odgovor o sastavu reprezentacije, ali prema mojoj procjeni to bi mogli biti Dasen Jadras iz Opatije (SBK Sušak) i Nikola Kučina iz Zagreba (CC Zagreb) kod muških, dok bi kod žena to mogle biti Paula Barković iz Zagreba ili Zrinka Jagečić iz Oroslavja (obje iz CC Zagreb). Od zvučnijih imena u Zaboku možemo očekivati da će ženski član slovenske reprezatije biti trenutni broj jedan u svjetskom poretku i aktualna europska prvakinja Danaja Knez ili trostruka svjetska prvakinja, bivša europska prvakinja i trenutno broj dva u svjetskom poretku Jasmina Keber. Za slovence bi još mogao nastupiti i aktualni juniorski svjetski prvak Jaša Jovan. Njemce bi mogli predstavljati aktualni europski prvak David Zimmermanns i trenutni broj jedan u svjetskom poretku Sonke Kaatz, te treća s posljednjeg SP Anna Hubert. Čehe će zasigurno predvoditi finalist s posljednjeg EP Petr Makrlik, dok će boje Švedske najvejoratnije između ostalih braniti višestruki svjetski i europski prvak Per Hjalmarson.(tb)

Finale europskog Kupa nacija održati će se u Zaboku u novoj sportskoj dvorani u subotu 7. listopada.

Izvor:Zagorski list

Skip to content