Novosti

Poziv na natječaj „Dobro biram – Volontiram!“

Poziv na natječaj

„Dobro biram – Volontiram!“

Pozivaju se svi učenici/ice osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije da se uključe u natječaj „Dobro biram – Volontiram“ kojem je svrhaprikazati volontiranje kao društveno korisno, kako za djecu i mlade, tako i za cjelokupnu zajednicu kroz literarni i likovni izričaj.

  1. Upute za učenike koji će prijavljivati literarni rad: Literarni rad mora sadržavati kratki opis pozitivnih iskustava volontiranja i odgoja za volontiranje, razloge volontiranja, značaj volontiranja za djecu i mlade, te ostale teme vezane za volontiranje. Rad ne smije biti duži od 2 kartice teksta i šalje se u DOC i PDF formatu. Tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku i ne smije bitiobjavljivan prije natječaja.
  2. Upute za učenice/ce koji će prijavljivati likovni rad: Likovni radovi mogu biti izrađeni u svim likovnim tehnikama (slika koju učenici/ce izrađuju mora biti izrađena vlastoručno bilo kojom metodom, bojicama, flomasterima, kolažem, ili nacrtano na računalu u odgovarajućim programima za izradu crteža.). Tematika je ista kao i u literarnom radu, odnosno mora prikazivati pozitivna iskustava volontiranja i odgoja za volontiranje, razloge volontiranja, značaj volontiranja za djecu i mlade, te ostale teme vezane za volontiranje.

Svaki učenik/ca može se prijaviti na samo jedan natječaj te bira želi li se prijaviti putem literarnog ili likovnog izričaja. Za prijavu je potrebno priložiti samo tekst ili vlastoručno nacrtanu/izrađenu sliku koja prikazuje volontiranje, iskustva, i pozitivne utjecaje volonterstva.

ŠTO TREBA SADRŽAVATI PRIJAVA?

  • ime i prezime autora/iceteksta/likovnog rada
  • godinurođenja
  • kontakt broj mentora/ice u školi
  • ime razrednika/ice,mentora/ice
  • naziv škole, razred

Prijave traju od 9.3.2022. do 31. 3.2022. do 15 sati, te se šalju na mail volontirajmo@zagor.info.

Prijaviti se mogu učenici/ice osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije od 5. do 8. razreda. Škole mogu poslati objedinjene prijave sa svim potrebnim podacima za svaku pojedinu prijavu umjesto pojedinačnih prijava učenika/ica. Sve prijave mogu biti objedinjene u jedan dokument, u kojem ispod svakog teksta idu podaci o autoru/ici.

Zakašnjele, nepotpune ili na drugi način podnesene prijave koje nisu u skladu s uvjetima ovog Poziva, neće se razmatrati.

Po isteku roka za prijavu sastat će se stručni žiri koji će zajednički odlučiti o ukupno 8 najboljih radova u kategorijama od 5. do 8. razreda za likovni i literarni način, te izabrati jedan rad po razredu. Biraju se 4 pobjednička rada za likovni izričaj i 4 rada za literarni izričaj. Pobjedničkim radovima dodijelit će se simbolične nagrade. Datum uručenja nagrada pobjednicima bit će naknadno objavljen. Sve zaprimljene radove objavit ćemo (s osnovnim podacima o autoru/ici) u online katalogu na našoj službenoj stranici(www.zagor.info).

Autor/ica teksta poslanog na Natječaj prepušta ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti tog teksta Mreži udruga Zagor i njezinim partnerima i medijima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili sličnom mediju u svrhu promidžbe volonterstva i samog autora/ice, te se za takvo korištenje autorskog djela odriče honorara u bilo kojem obliku kao i prava na potraživanje autorske naknade. Pri svakom korištenju teksta iz Natječaja, Mreža udruga Zagor obvezuje se naznačitiautora/icu.

Natječaj se provodi u okviru projekta #zavolontirAJMOse kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvusOsnovnomškolomKsaveraŠandoraGjalskogZabok,OsnovnomškolomBedekovčina,

Osnovnom školom Đure Prejca Desinić, Osnovnom školom Ante Kovačića Zlatar, Osnovnom školom Franje Horvata Kiša Lobor i Krapinsko-zagorskom županijom. Više o projektumožete pročitati na https://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose-2021-2022. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru izvaninstitucionalnoga odgoja iobrazovanja.

Radujemo se Vašim prijavama!

Za sve upite slobodno nam se obratite.

Bojan Bjelja

Stručni suradnik

Tel: 049-222-635

Mob: 091-222-6350

E-mail: bojan@zagor.info / volontirajmo@zagor.info

Skip to content