Novosti

POZIV NA OKRUGLI STOL na temu: “RODNO UVJETOVANO NASILJE NA INTERNETU”

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zaboka pozivaju Vas na

OKRUGLI STOL

RODNO UVJETOVANO NASILJE NA INTERNETU

povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Okrugli stol će se održati u srijedu, 25. studenog 2015. godine u 18 sati u Velikoj galeriji Grada Zaboka, Zivtov trg 10.

Na okruglom stolu govore:

·Tajana Broz, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ

·Barbara Perasović, Hollaback Hrvatska

·Tanja Cujzek, podružnica Obiteljskog centra KZŽ, CZSS Krapina

moderatorica: Bojana Birač, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zaboka

Posljednjih godina svjedočimo rastu nasilja na Internetu, a posebice među mladima. No, uglavnom se zanemaruje rodni aspekt tog nasilja čije su vrlo često žrtve žene. Vrijeđanje, ponižavanje, dijeljenje privatnih fotografija i sramoćenje koje djevojke i žene doživljavaju na Internetu, a posebice na društvenim mrežama, ostavlja vrlo realne i stvarne posljedice po njihove živote. Ovim okruglim stolom želimo doprinijeti razumijevanju rodnog aspekta nasilja na Internetu te predstaviti načine obrane i sprječavanja takvog nasilja kako na individualnoj tako i na društvenoj razini.

Na okrugli stol pozivamo članove/ice povjerenstava za ravnopravnost spolova, stručne suradnike/ce iz osnovnih i srednjih škola, roditelje i sve zainteresirane građanke i građane koji su zainteresirani za problematiku rodno uvjetovanog nasilja na Internetu i njegovo sprječavanje.

Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na e-mail adresu:bojanin.mail@gmail.com do 23. studenog 2015. godine.

Veselimo se Vašem dolasku!

PREDSJEDNICA ŽPRS KZŽ PREDSJEDNIK GPRS Zabok

Tajana Broz Krešimir Škof

Skip to content