Novosti

POZIV NA OTVORENJE IZLOŽBE RADOVA Likovne sekcije „Josip Kaltnecker“ 29. LIPNJA 2017. U 19:00 SATI Galerija Gradske knjižnice

U četvrtak 29.6.2017. u 19.00 sati, u galeriji Gradske knjižnice, otvara se izložba slika i skulptura članova Likovne sekcije “Josip Kaltnecker” iz Zaboka. Na izložbi će se predstaviti 16 autora s 28 radova u tehnici akrila, ulja, voska, tuša u boji, kombiniranoj tehnici te skulpturama u drvu.
Likovna sekcija „Josip Kaltnecker“ počela je raditi u Zaboku 1985. kao jedna od sekcija KUD-a Zabok. Od tada do danas je, svojim kontinuiranim likovnim radom, postala važan sudionik kulturnih događanja u Hrvatskom zagorju te u mnogi m mjestima Hrvatske i susjedne Republike Slovenije. Članovi sekcije surađuju s mnogim likovnim stvaraocima, udrugama i kulturnim ustanovama. Sekcija okuplja više od 30 članova, umjetnika raznih stilskih opredjeljenja i različitog stupnja likovnog obrazovanja.
Njezini članovi sudionici su mnogobrojnih likovnih kolonija i aukcija u humanitarne svrhe na kojima daruju svoje radove. Od 2004. sekcija djeluje pod imenom njezina člana i osnivača, dugogodišnjeg predsjednika i stručnog voditelja, zaslužnog za razvoj i buđenje zanimanja za likovno stvaralaštvo u Hrvatskom zagorju, danas pokojnog prof. Josipa Kaltneckera.

Izložba ostaje otvorena do 30. 8. 2017.

Srdačno Vas očekujemo.

Ravnateljica, Branka Vrbanac, dipl. bibl. i prof.

Skip to content