Novosti

POZIV NA POČETNU KONFERENCIJU EU PROJEKTA ISKRA – Iskustvo kreativnih aktivnosti 4. 10. 2018. u 13:00 sati

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK

POZIVA VAS NA POČETNU KONFERENCIJU EU PROJEKTA ISKRA – Iskustvo kreativnih aktivnosti četvrtak 4. listopada 2018. u 13:00 sati

GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10

_______________________________

PROGRAM:

13:00 – 13:05

Pozdravni govor

Ivan Šutalo, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb

13:05 – 13:45

Predstavljanje EU projekta ISKRA

Ivana Sabo, voditeljica projekta na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb

Projektne aktivnosti na Pučkom otvorenom učilištu Zabok

Tihomir Vrančić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok, partner na projektu

Projektne aktivnosti na Pučkom otvorenom učilištu Obris

Jadranka Krmpotić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Obris, partner na projektu

Projektne aktivnosti na Pučkom otvorenom učilištu Čakovec

Mario Zamuda, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, partner na projektu

13:45

Domjenak

Projekt ISKRA financiran je iz sredstava iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva Umjetnost i kultura 54+, a provodi ga Pučko otvoreno učilište Zagreb u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Zabok, Pučkim otvorenim učilištem Čakovec i Pučkim otvorenim učilištem OBRIS. Posredničko tijelo razine 1 je je Ministarstvo kulture, a Posredničko tijelo razine 2 je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ukupan iznos projekta je 633.349,55 kuna – EU sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85% ukupnog proračuna projekta od 538.347,12 kuna.

Projekt ima dva ključna cilja. Prvi je jačanje kompetencija, stručnih znanja i vještina kulturnih radnika, umjetnika i zaposlenika partnerskih organizacija u području geragogije i andragogije, a za potrebe animacije, organizacije i provedbe kulturnih radionica za osobe starije od 54 godine.Drugi je cilj provedba kulturnih radionica za osobe starije od 54 godine u području likovne i glazbene umjetnosti, te fotografije, a u svrhu poboljšanja njihovih osobnih vještina.Svaki od partnera provodit će kulturne radionice na svom učilištu (ukupno 9 radionica za 102 polaznika), a po završetku ciklusa radionica biti će organizirana završna izložba, tj. koncert. Također, na samom kraju projekta održat će se završna skupna izložba na kojoj će biti predstavljeni radovi svih polaznika (fotografski i likovni) te održana dva koncerta.

Dugoročno, projekt ISKRA će doprinijeti povećanju kvalitete života starijih osoba u lokalnim sredinama; utjecat će na otklanjanje stereotipa i problema s kojima se susreću, povećanju njihove vidljivosti i kreativnih potencijala s ciljem veće socijalne uključenosti; doprinijeti će njihovom daljnjem uključivanju u cjeloživotno učenje, a stručnjaci iz područja kulture i umjetnosti bolje će i kvalitetnije izvoditi aktivnosti sa starijima te će se potaknuti razvoj novih oblika strukturiranog rada i geragoških inicijativa u Hrvatskoj, temeljenih na iskustvima i konceptu Sveučilišta za treću životnu dob.

U sklopu projekta ISKRA POU ZABOK provesti će likovne radionice za 10 polaznika u trajanju od ukupno 36 sati. Radionice će se održavati jednom tjedno u trajanju od 3 sata. Završna izložba predviđena je sredinom veljače. Prijave će započeti na početnoj konferenciji projekta ISKRA 4.listopada 2018. godine. Kada se prijavi dovoljan broj sudionika, zajedno ćemo dogovoriti termin održavanja radionica. Radionice će se odvijati u prostoru gradske galerije, a voditelji radionica su Bojana Birač, voditeljica galerije i Nikola Hrastinski, magistar likovne pedagogije.

Ljubazno molim medije da poprate ovo događanje.

Najljepše zahvaljujem.

Download Poziv-na-po-etnu-konferenciju-1-.pdf
Download ISKRA-program-po-etne-konferencije.doc
Skip to content