Novosti

Poziv na programe KULTURNE MANIFESTACIJE DANI K.Š. GJALSKOG od 23. do 28. listopada 2017.

Kulturna manifestacija Dani K. Š. Gjalskog održava se svake godine krajem listopada, u tjednu kada je rođen poznati hrvatski književnik Ksaver Šandor Gjalski. U okviru manifestacije organiziraju se mnogobrojni kulturni programi — izložbe, koncerti, kazališne predstave, promocije knjiga i, kao najznačajniji program, svečanost dodjele književne Nagrade Ksaver Šandor Gjalski, uglednog i prestižnog priznanja koje svake godine dobiva pisac najboljeg proznog djela objavljenog u Republici Hrvatskoj.

Uz “veliku” Nagradu Gjalski dodjeljuju se i nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola koje su ustanovljene kao poticaj proznom stvaralaštvu djece i mladih. Mala nagrada Gjalski dodjeljuje se od 1985. godine za najbolje prozno djelo učenika osnovnih škola Hrvatskog zagorja. Od 1994. godine dodjeljuje se Nagrada Gjalski za učenike srednjih škola i gimnazija Krapinsko-zagorske, a od 2003. godine i Varaždinske županije.

Svečanost dodjele nagrade Gjalski bit će upriličena u subotu, 28. listopada 2017. godine u 16,30 sati u Osnovnoj školi K.Š. Gjalski u Zaboku.

PROGRAM MANIFESTACIJE DANI K.Š. GJALSKOG

Download DKSGJ2017-plakat-A3-1-.pdf
Skip to content