Novosti

POZIV NA RADIONICU „KAKO GLEDATI FILM“

Društvo Naša djeca Zabok i udruga Gokul u sklopu 6. KIKI-ja organiziraju radionicu za djecu od 10 do 14 godina na temu „Kako gledati film“.

Cilj je radionice “Kako gledati film” upoznati djecu s osnovnim alatima za osviješteno gledanje filma. Razvijanje vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava ključ je kvalitetnog gledanja filma koje omogućuje da ga argumentirano kritički vrednujemo. Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi upravo iz mogućnosti njihova uočavanja.

Svaka pojedina radionica uključivat će rad na upoznavanju filmskih izražajnih sredstava, gledanje odabranih filmskih primjera te njihovu analizu i interpretaciju. Poseban naglasak bit će stavljen na razvijanje vještine argumentacije odnosno utemeljenog i uvjerljivog izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova.

Održat će se četiri radionice u trajanju od devedeset minuta koje će se odvijati jednom tjednom tijekom mjeseca travnja. Polaznici će uz to dobiti i mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike. Radionica počinje u četvrtak 30. ožujka u 17 sati, a voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Polaznici radionica ujedno će dobiti mogućnost da aktivno sudjeluju u KIKI festivalu – međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.

Prijave za radionicu moguće je izvršiti putem e-maila dnd.zabok@gmail.com ili na mob: 098 9332055

Skip to content