Novosti

Poziv na radionicu u četvrtak, 28.1.2016. u prostorima centra za mlade i nezavisnu kulturu

Program JAKO poziva vas na poludnevnu radionicu pod nazivom “Upravljanje financijama s naglaskom na vođenje financija za gospodarske djelatnosti neprofitnih organizacija”, koja će se održati u četvrtak, 28. siječnja 2016. godine u Zaboku, u prostorima Centra za mlade i nezavisnu kulturu, Trg Dragutina Domjanića 6. Radionica će se održati u terminu od 16:30 do 20:30 sati.

Radionica je namijenjena organizacijama koje u svom djelokrugu obavljaju i gospodarsku djelatnost. Na radionici će se sudionici upoznati sa Zakonskim okvirom obavljanja gospodarske djelatnosti, obavezom prijave u sustav poreza na dobit i administrativnim obavezama za pojedine vrste djelatnosti s posebnim naglaskom na usluge, trgovinu i ugostiteljsku djelatnost.

Radionicu će voditi Sandra Magdalenić i Dora Grkavac iz Autonomnog centra- ACT.

Cilj radionice je upoznati sudionike s mogućnošću obavljanja gospodarske djelatnosti, te zakonskim i administrativnim obvezama kojih se trebaju pridržavati.


Program rada:

1.Zakonski okvir obavljanja gospodarske djelatnosti

– zakon o trgovini

– zakon o ugostiteljstvu

– zakon o obveznim odnosima

– porez na dobit

– obavezna dokumentacija za svaku djelatnost

2.Praktični dio radionice

– računi, primke, izdatnice, knjiga ulaznih/izlaznih računa

3.Upravljanje financijama

– izrada plana prihoda i rashoda za 2016. godinu za gospodarsku djelatnost

Sve zainteresirane molimo da se prijave putem prijavnog obrasca na http://programjako.info/prijave-na-radionice-i-aktivnosti-programa-jako/ najkasnije do 25.01.2016. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika je ograničen na 20.

S poštovanjem,

Ivana Radanović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content