Novosti

Poziv na radionicu za mlade:Uzmi pare i napravi nešto za mlade u Zaboku 9. 5. 2019.

Uzmi 20.000 kuna i napravi nešto za mlade u Zaboku

Zabok, Centar za mlade KZŽ, 9. 5. 2019. (četvrtak) od 16:00 do 19:00 sati

Mladi najbolje znaju što mladima u Zaboku treba.

Novi koš na igralištu? Učenje španjolskog jezika? Večer društvenih igara? Pametna klupa?

Uključivanje mladih u odlučivanje o tome koji će se projekti za mlade u gradu financirati iz gradskog proračuna naziva se participativnim proračunom za mlade. Brojni europski gradovi na ovaj način omogućuju mladima da budu aktivni članovi svoje zajednice. Participativnim proračunom lokalna samouprava bolje odgovara na stvarne potrebe građana, promiče socijalnu i demokratsku uključenost te osigurava efikasniju potrošnju javnog novca.

Grad Zabok osigurao je 20.000 kuna za projekte mladih u 2019. godini te na radionici 9. 5. 2019. (četvrtak) imaš priliku predložiti projekt ili ideju za koju želiš da se za mlade u Zaboku realizira. Na radionici mogu sudjelovati svi mladi do 30 godina s područja Grada Zaboka. Sve ideje su dobro došle! Ideje koje dobiju najveću podršku mladih bit će financirane i realizirane tijekom 2019. godine. Na radionicu se možete prijaviti putem e-maila mreza@zagor.info. Kroz proces participativnog proračuna mlade će voditi facilitatori/ce te predstavnici gradske uprave.

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla s partnerima Mrežom udruga Zagor te gradovima Zabokom, Pregradom i Klanjcem provodi projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“. Cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka. Participativni proračun za mlade provest će se u Pregradi, Zaboku i Klanjcu. Projekt se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Skip to content