Novosti

Poziv na radionicu: ZABOK KREATIVNI GRAD/ MAPIRANJE DIONIKA IDENTITETA GRADA

Poštovane/i,

pozivamo Vas na prvu radionicu u organizaciji Grada Zaboka, Udruge gradova i Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

Na radionici će se prezentirati projekt: Kreativni gradovi Hrvatske, a radionica će se održati u srijedu, 18. 7. 2018. u 11 sati u Velikoj gradskoj galeriji, Zivtov trg 10.

Poziv je u privitku, te popis sektora kreativnih i kulturnih industrija i prezentacija o Kreativnim gradovima Hrvatske.

Naime, važno je da se odazovu predstavnici raznih institucija, udruga, te tvrtki i obrta – djelatnosti iz priloženog popisa, kako bi radionica bila uspješna.

OBRAZLOŽENJE:

Grad Zabok je pristupio mreži Kreativnih gradova Hrvatske 6. 4. ove godine, svečanim potpisom Povelje u Rijeci. Povelju su potpisali gradovi: Rijeka, Zabok, Donja Stubica, Zlatar, Pregrada, Osijek, Čakovec, Vrgorac, Šibenik, Vodice, Kastav, Đakovo, Jastrebarsko, Drniš, Ludbreg, Koprivnica, Pleternica, Oroslavje, Zadar, Zagreb, Ozalj i Kaštela.

Mreža okuplja predstavnike lokalnih samouprava i zajednica i stručnjake iz kreativnih i kulturnih industrija kako bi zajedno osmislili modele upravljanja kulturnim i kreativnim resursima gradova radi pokretanja lokalnih ekonomija i stvaranja novih prilika za ulaganja.

Na prvoj radionici će se identificirati potencijali i prilike u Zaboku sa ciljem mapiranja dionika identiteta grada – kultura, udruge, događanja, artefakti, ljudi, mediji, rituali, prirodne vrijednosti, obrazovne i ostale institucije, tvrtke, javna uprava.

Download Poziv-na-radionicu-Kreativni-gradovi.doc
Download kgh_ppt_prezentacija.pdf
Download NKD-KKI.xls
Skip to content